Националката Татяна Воложанина не си представя живота без художествена гимнастика,

...
Националката Татяна Воложанина не си представя живота без художествена гимнастика,
Коментари Харесай

Воложанина не си представя живота без художествената гимнастика

Националката Татяна Воложанина не си показва живота без художествена гимнастика, а след края на кариерата си желае да остане в спорта и да работи като треньорка.

" Не си представям живота си без художествена гимнастика. След като се откажа, бих желала да стана треньорка. Ще остана в спорта сигурно ", сподели грацията в изявление за фейсбук страницата на БФХГ.

Воложанина е родена на 28 януари 2003 година в съветския град Иркутск, само че от 2017-а живее в България.

" Когато бях на 4 години ме заведоха в залата по художествена гимнастика в град Иркутск. Бях прекомерно дребна и това, което помня е, че се притеснявах да се включа в тренировката. Реално на 5-годишна възраст започнах да упражнявам. Първият ми спомен е за зала цялостна с непознати деца. Въпреки че, се притеснявах да се включа в заниманията, бях впечатлена от техните умения и у дома се пробвах да повторя това, което съм видяла денем ", описа гимнастичката.

" Винаги се тормозя преди старт. Старая се да бъда оптимално добре готова, с цел да не чувствам напрежението. Любимата ми българска гимнастичка е Невяна Владинова. Много съм щастлива, че имах опция да упражнявам покрай нея. Много се удивлявам и на рускинята Екатерина Селезньова, одобрявам нейната грациозност и жанр ", сподели още Воложанина, която през 2019 година е част от националния тим на България за дами.

" Любимото ми комбиниране са бухалките от тази година, а музиката на новата лента най-вече ми харесва до този миг. Най-скъпият за мен орден е от Европейското състезание в Гуадалахара през 2018 година на обръч. Основното нещо, което ме кара да продължа напред, е желанието да осъществявам положения труд досега и да вземам участие на огромни надпревари. Научих доста неща от треньорите ми в България. Подобрих доста техниката си с апарат и се научих да върша доста хубави пируети. Бранимира Маркова и Силвия Стойнева са доста търпеливи и доста добре ми изясняват всеки подробност. Израснах доста с помощта на тях ", добави гимнастичката.

" Тази година е доста значима за мен. Предстои ми подготовка за Европейско състезание, олимпийски игри, Световни купи и Световно състезание. Много желая всички планувани надпревари през 2021-а да се проведат ", съобщи Воложанина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР