Националите по борба класически стил спечелиха първата си олимпийска квота

...
Националите по борба класически стил спечелиха първата си олимпийска квота
Коментари Харесай

Кирил Милов донесе пета олимпийска квота за българската борба

Националите по битка типичен жанр завоюваха първата си олимпийска квота на европейските квалификации в Будапеща, откакто Кирил Милов се класира на край в категория до 97 кг. Трима други български борци пък резервираха шансове за бронзови медали в последния ден на шампионата.

Милов беше решителен на този шампионат и позволи единствено една техническа точка против себе си. Българският национал започва с 9:0 против Маркус Рагингер (Австрия) и 3:1 против Алекс Соке (Унгария), класирайки се за полуфиналите. Там Милов срещна Артур Омаров (Чехия), който не се задържа дълго в битката. Световният и европейски вицешампион взе пет точки още преди партера, добави още две с него и завоюва други две при започване на втората част. Така полуфиналът продължи общо 3:35 минути, в които Милов записа 9 точки и не позволи нито една.

Утре Милов има среща за златното отличие с финландеца Арви Саволайнен. Това е първа олимпийска квота за битката типичен жанр, която ще има късмет да нападна финалите и на последната подготовка в София. Свободната битка също има една квота посредством Георги Вангелов, а дамите са с цели три.

По-рано Айк Мнацаканян (77 кг) също игра полуфинал, в който обаче отстъпи на международния първенец за 2018 и европейски за 2014 Александър Чехиркин (Русия) с 6:7. Схватката мина през няколко обрата преди провалянето за българския национал, който ще се бори за бронзов орден на следващия ден.

Дейвид Димитров (67), Даниел Александров (87) и Радослав Георгиев (130) също имат късмет за оценки, минавайки през репешажите на категориите си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР