Националите на България по тенис до 14 г. по програмата

...
Националите на България по тенис до 14 г. по програмата
Коментари Харесай

Националите по тенис до 14 г. дариха Капачки за бъдеще

Националите на България по тенис до 14 година по програмата "Новите първенци " се включиха в акцията на Българската федерация по тенис за поддръжка на самодейността "Капачки за бъдеще ". Българските гении са на Националния ОББ тенис център, където от вторник до неделя са мачовете от главната скица на най-престижния интернационален шампионат за младежи у нас през годината - Bulgaria Cup.

Надпреварата за гении до 14 година е под егидата на Европейската тенис асоциация, от най-високата Първа категория и е измежду най-важните надпревари за родните гении в календара за 2019 година. Преди да стартират дуелите си, българските национали подариха събрани от тях капачки, като ги сложиха в специфичното сърце, сложено на централния вход на Националния ОББ тенис център в Борисовата градина в София.

В самодейността се включиха двете ни национални обединения до 14 година: тим "А " - Адриано Дженев, Илиян Радулов, Йоана Радулова и Мария Рогачева с треньор Георги Чочев, и тим "Б " - Виктор Марков, Георги Георгиев, Росица Денчева и Ангела Ганева с треньор Даниел Ангелов. Със събраните пари от рециклираната пластмаса от самодейността "Капачки за бъдеще " се закупуват кувьози или друга здравна техника, които се подаряват на нуждаещи се лечебни заведения. Другата цел е понижаване на количеството отпадък, което се генерира в България.

"Радостни сме да подкрепим самодейността на Българската федерация по тенис и, че това се случва в нашия дом - Националния ОББ тенис център, тъкмо преди този извънредно значим шампионат. Съпричастността към обществени дела също е значима за децата. Българската федерация по тенис, с изключение на да ги развие като тенисисти, има задача да ги развива и като хора. Възпитанието в такива полезности е доста значимо ", съобщи националният треньор Даниел Ангелов.

В идващите дни на националите следва да премерят сили с някои от най-хубавите до 14 година в света. "Bulgaria Cup е най-голямото събитие на тенис центъра и може би най-значимото интернационално събитие в календара на Българската федерация по тенис за всички възрасти след Sofia Open. Със сигурност в София ще забележим някои от най-големите бъдещи звезди на международния тенис. Тук е №1 в Европа при момчетата до 14 година Ярослав Демин (Русия). Българските национали ще се конкурират с играчи от топниво. Шампионите на първото издание на Bulgaria Cup през предходната година - Константин Жейнов (Русия) и Фатма Идризович (Сърбия), след това завоюваха и финалния "Мастърс " за 8-те най-хубави до 14 година за 2018-а година.

Приветстваме хората да дойдат да гледат първокласен детско-юношески тенис. Има какво да видят ", разяснява спортният шеф на Българската федерация по тенис Пресиян Коев. "Обратната връзка от задграничните тенисисти и треньори за изискванията на Националния ОББ тенис център е доста добра ", добави той. Срещите от главната скица от вторник (28 май) започват от 8,30 сутринта. Финалите са в неделя преди обед. Bulgaria Cup се провежда от Българската федерация по тенис и Националния ОББ тенис център в партньорство със Smile Events.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР