Националите на България по джудо проведоха едноседмичен лагер в Рогла

...
Националите на България по джудо проведоха едноседмичен лагер в Рогла
Коментари Харесай

Националите по джудо се завърнаха от едноседмичен лагер в Словения

Националите на България по джудо организираха едноседмичен лагер в Рогла (Словения) като част от подготовка си за Световното състезание и за Европейския шампионат до 23 години.

На сбора се включиха представители от близо 10 страни. Преди това отборът беше на подготовка в Белмекен.

" Избрахме Рогла, тъй като там надморската височина е същата като на Белмекен и по този начин удължихме базовата си подготовка ", съобщи треньорът Ганчо Дойков.

В словенския център упражняваха Ивайло Иванов, Янислав Герчев, Борис Георгиев, Ивайло Димитров, Божидар Темелков, Габриела Димитрова, Йоана Манова, Иван Тодоров, Любослав Григоров, водени от треньора Ален Шмит.

Преди Световното състезание в Ташкент (Узбекистан) и Европейския шампионат до 23 години в Сараево през октомври българските състезатели ще вземат участие на Европейската купа в Ричоне (Италия) на 10 и 11 септември, а по-късно ще остане там на олимпийски общ брой.

" Този лагер ще бъде доста мощен, присъединяване ще вземат джудисти от целия свят, защото е финален преди Световното състезание. За благополучие, всички състезатели са здрави и досега направиха доста пълноценни тренировки ", добави наставникът.

Световният шампионат за мъже и дами е от 6 до 12 октомври, а Европейския до 23 години в Сараево - от 28 до 30 октомври.

В момента треньорският щаб е дал отмора на състезателите. На 29 август националите още веднъж се събират на лагер в София до заминаването си за Италия на 8 септември.

Междувременно, осем българи отпътуват през днешния ден за Световното състезание по джудо за кадети в Сараево (Босна и Херцеговина), което ще се организира от 24 до 28 август.

В състава е Снежана Граматикова, носителка на медали от Европейски купи, както и Кристиян Генов, пети на шампионат за Европейската купа в Пореч (Хърватия) преди месец.

Тимът ще бъде воден от треньорите Васил Митов, Петя Сариева, Свилен Скерлев и Денислав Златанов.

На шампионата ще започват 494 млади джудисти от 60 страни.

Състав на България: Денис Гълъбов (55 кг), Кристиян Генов (60 кг), Преслав Петров и Виктор Скерлев (до 66 кг), Снежана Граматикова (57 кг), Емил Вълчев (81 кг), Емили Апостолова и Надие Джаафар (70 кг).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР