Националите на България по биатлон ще стартират сезона във Финландия.

...
Националите на България по биатлон ще стартират сезона във Финландия.
Коментари Харесай

Биатлонистите ще стартират сезона във Финландия

Националите на България по биатлон ще започват сезона във Финландия. В зимния център Контиолахти ще се организира първият кръг от международната купа. Той за първи път ще е единствено в границите на 2 дни, в които ще се проведат 4 старта.

 Националите по биатлон на България и Беларус упражняват дружно

По традиция сезонът нормално започваше в Йостерзунд (Шв). През идната акция обаче от Световния биатлонен съюз са въвели промени. Целта е до Нова година да минат 4 от общо 10-те кръга в международната купа.

Вторият ще е в Йостерзунд от 30 ноември до 6 декември. До края на 2020 година биатлонистите ще минат още през Хохфилцен (Ав) и Анеси Льо Гран Борнан. Традиционно през януари кръговете ще са в немските Оберхоф и Руполдинг и в Антхолц-Антерселва (Ит).

Световното състезание ще се организира в Поклюка (Слвн) от 9 до 21 февруари. Следва втората непривична спирка в календара. Световният хайлайф на биатлона ще се разноски до Азия.

В Пекин от 23 февруари до 1 март ще се организира 8-ият кръг от акцията като подготовка за олимпийските игри през 2022 година Световната купа ще приключи със стартове в Нове Место (Чех) и Осло-Холменколен (Нор).

24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР