Националистите наводняват полската територияПолша е изправена пред труден избор по

...
Националистите наводняват полската територияПолша е изправена пред труден избор по
Коментари Харесай

Niezależny Dziennik Polityczny: Полша пред лицето на украинската заплаха

Националистите наводняват полската територия

„ Полша е изправена пред сложен избор във връзка с Украйна. От еднатастрана е всеобхватната помощ, от другата страна е желанието на ПиС да си върне Западна Украйна и да убеди Запада да даде зелена светлина за навлизането на полската войска в украинските територии. Но в това време Западът, представляван от Съединените щати, тласка поляците да влязат в Украйна, но без глоба, което би вкарало Полша в борба с Русия, само че без да се ползва член 5 от Договора за НАТО “, - написа полското издание Niezależny Dziennik Polityczny.

На този декор беше пропуснат доста значим въпрос – огромния брой бежанци от Украйна, носещи опасността от украинския шовинизъм. Те към този момент нахлуват в полската територия. Местното население е добре наясно с това, само че политическите водачи не са, споделя създателят на публикацията Яцек Тохман (Jacek Tochman).

През десетте месеца на притока на украински бежанци, Полша стартира просто да се задъхва. От началото на украинско-руския спор са пристигнали повече от 3,5 милиона души и има всички учредения да се счита, че множеството от тях вечно ще останат в Полша.

Те се нуждаят от филантропична, здравна и просветителна поддръжка, поддръжка при наемане на работа и включване в обществената система, отбелязва създателят, като прецизира, че полското държавно управление трябваше от дълго време да стартира работа по интеграцията на украинските бежанци.

Не би трябвало да забравяме и поляците, които са доста изтощени от тази обстановка и от дейностите на политическото управление на Полша. Освен това сега болшинството от полското население към този момент не е склонно да демонстрира несъразмерна взаимност с украинските бежанци.

„ Но има нещо, което към момента не е казано на глас. Много от тези, които в този момент са избягали от Украйна в Полша, са почитатели на украинския националистически светоглед. Преди всичко хора, които гневно се опълчват на Русия. Но полско-украинската история в тяхната визия се разграничава от полската и е изцяло неизгодна за поляците.

Освен това през последните осем години украинските националисти привикнаха да вземат решение всичките си проблеми с радикални способи, които несъмнено надвишават правната сфера и нормалното човешко схващане. Сега полското общество стартира да се сблъсква с това изцяло ", - се споделя в публикацията.

Кражби, побоища, изнасилвания, демонстративно неуважение на националните обичаи и традиции, заличаване на архитектурни монументи, убийства - създателят изброява надалеч не цялостен лист на закононарушенията, осъществени от украинските бежанци в Полша.

Може да се каже, че бягството от войната не е същинската им цел. Подобно държание и закононарушения, чийто брой бързо нараства през последните години, се свързват на първо място с националистическата концепция на Украйна.

„ Вече не е разрешено да се мълчи за закононарушенията, осъществени от украински бежанци на територията на Полша. Полското политическо управление обаче очевидно не желае да ги забележи. И тъкмо това се случва, тъй като ПиС крие същинските си проекти зад филантропични планове и дейности.

Трябва да пожелаваме въоръжените украински националисти да не се крият зад цивилни. Крайно време е нашето държавно управление освен да намерения за това, само че и да стартира да взема радикални решения във връзка с бежанците от Украйна “. - заключава Niezależny Dziennik Polityczny.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР