Националистическите и опозиционните законодатели в турския парламент обмениха удари след

...
Националистическите и опозиционните законодатели в турския парламент обмениха удари след
Коментари Харесай

Сблъсъци в турския парламент след изборни промени

Националистическите и опозиционните законодатели в турския парламент обмениха удари след приемането на противоречивия изборен закон във вторник.

Това стана с гласовете на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) и на опозиционната Партия на националистическото деяние (ПНД).

Според опозицията измененията могат да отворят вратата към измами и излагане на риск честността на изборите през 2019 година

"Дейли сабах " отбелязва, че законодателството за първи път ще разреши на партии в Турция да образуват съюзи за взаимно присъединяване на парламентарните и президентските избори през 2019 година

Промените ще разрешат на ръководещата партия на президента Реджеп Тайип Ердоган да влезе в формален съюз с националистическата партия, което ще даде опция на по-малката партия да получи парламентарни места, даже тя да не преодолее 10-процентния изборен предел.

В подмяна на това Ердоган ще си обезпечи поддръжката на националистите на основните избори следващата година. Лидерът на ПНД Девлет Бахчели към този момент разгласи, че партията ще поддържа кандидатурата на Ердоган на идните избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР