Националистическата партия Право и справедливост (ПиС) на Моравецки излезе начело

...
Националистическата партия Право и справедливост (ПиС) на Моравецки излезе начело
Коментари Харесай

Полската опозиция отхвърли усилията на Моравецки да състави прави...

Националистическата партия " Право и правдивост " (ПиС) на Моравецки излезе отпред на изборите на 15 октомври, само че не съумя да реализира болшинство.

 

Държавният глава Анджей Дуда, съдружник на ПиС, даде на Моравецки мандат да се опита да сформира ново държавно управление. Министър-председателят прикани други партии да се причислят към ПиС за образуване на необятна коалиция и даде обещание да извърши техните оферти за политики. Опозиционни народни представители разясниха, че са получили писма да се причислят към договарянията за сформиране на коалиция, само че апелът на Моравецки не е получил поддръжка.

 

" Изненадан съм, тъй като обществено споделих на премиера, че този фарс е непотребен, че е излишно да се удължава мъката на това държавно управление ", означи Марек Савицки, народен представител от дясноцентристката Полска селска партия (ПСП).

 

ПСП се бори на изборите като част от обединението " Трети път ", която се съгласи да образува проевропейска коалиция с " Новата левица " и демократичната " Гражданска коалиция " (ГК).

 

Ако Моравецки не успее да завоюва избор на доверие, Народното събрание ще гласоподава за назначението на друго държавно управление. " Трети път " е подготвена да поеме властта и обединението към този момент избра водача на Градска канализация Доналд Туск за собствен претендент за министър-председател.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР