Национален протест в памет на загиналите по пътищата се провежда

...
Национален протест в памет на загиналите по пътищата се провежда
Коментари Харесай

Хиляди на протест в страната в памет на загиналите по пътищата

Национален митинг в памет на починалите по пътищата се организира на бул. " Сливница ", където починаха Явор и Ани, заяви БГНЕС.

„ Нуждата от действителна и незабавна законодателна смяна най- към този момент ме накара да се включа в митинга “. Това съобщи Цвета Болешкова, живущ в непосредствена непосредственост до бул. „ Сливница “.

„ Казвам незабавна, тъй като в действителност ние се намираме в една изключителна обстановка, ние сме в непрекъсната обстановка на война. Специално на този бул. случаите през годините са доста, нищо не е правено и тъжния случай е налице “, сподели Цвета Болешкова.

Тя изясни, че понякога вижда патрулка в края на булеварда, а такива би трябвало да има непрекъснато там. „ Засега съвсем нищо действително не е направено, светофарът работи през нощта, само че трябват доста по-сериозни ограничения. За мен това няма да е задоволително, с цел да се спрат джигитите по пътя. Трябва да има непрекъснато патрулиращ екип на Министерство на вътрешните работи, който да следи обстановката по пътя ”, счита Цвета Болешкова.

Владимир Тодоров от Българска асоциация на потърпевшите при произшествия съобщи, че е от незабавен порядък нужно общините да имат право да слагат камери, в тези прави сектори да може да се създадат физически загради, с цел да не се развива такава скорост, както и законови промени, които да разрешават конфискацията на колите на пияни и дрогирани водачи.

„ Трябва и бърза връзка сред Министерство на вътрешните работи и нарушителите през емейли, а не посредством хартиени повиквателни, необходим е и нов закон за придвижване по пътищата “, сподели Владимир Тодоров, след което напомни, че това е народен митинг, който се случва в 15 града и цели да покаже на политиците, че за хората обстановката е нетърпима.

Таня Василева посочи, че стачкува, с цел да се трансформират фрапантно нещата и да има успокоение за водачите и за пешеходците. „ Трябва да има стоманени закони - без анулация на присъда, обжалвания и така нататък Наказанието би трябвало да е доста съществено, ликвидиране и в пандиза, това е истината “, акцентира още протестиращата.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР