Национален протест срещу насилието над животни събра десетки в редица

...
Национален протест срещу насилието над животни събра десетки в редица
Коментари Харесай

Десетки протестираха в страната с домашните си любимци срещу насилието над животни

Национален митинг против насилието над животни събра десетки в редица градове на страната. Хората излязоха на демонстрациите дружно с домашните си любимци и плакати " Стоп на насилието ", с цел да изискат ефикасни присъди за насилниците и убийците на животни.
Още по темата
В София протестиращите се събраха пред Съдебната палата , а някои издигнаха фотоси на измъчвани и убити животни и плакати с надпис " Проявата на свирепост над гръбначно животно е закононарушение ". Те упорстват за по-строги санкции при похищението над четириноги.

Протестиращите се проведоха през обществените мрежи, а участниците в акцията настояха и за основаването на работеща зоополиция.

Повод за вълната от непоносимост към насилниците на четириноги стана добилият гласност случай с кучето Мечо, измъчвано от Захари Шулев, който след намесата на полицията беше задържан.

Протестите в началото започнаха пред неговия дом, а след това и пред съда, защото хората се притесняваха, че обвиненият може да бъде пуснат на независимост.

 Снимка: Телеграм

Според бранителите на животните случаите на издевателства над тях у нас зачестяват, постоянно бездомни и домашни котки и кучета стават жертва на разхвърляна отрова, антифриз, осакатяване или биват обстрелвани с пушка.

 Снимка: БТА

Акцията прерасна в народен митинг, в който се включиха доста протестиращи с животните си и в ъв Варна, Русе, Шумен, Пловдив, Ловеч, Кърджали и други градове на страната.

 Снимка: БТА

Протестиращите не имат намерение да стопират с митингите, до момента в който страната не огледа съществено на казуса с насилито над животни.

 Снимка: БТА

Според бранителите на животните се постановат промени в законодателството, а правосъдна отговорност би трябвало да бъде въведена и за тези стопани, които изхвърлят безконтролно домашните си любимци на улицата. Протестиращите събраха подписка, която ще внесат в Министерство на вътрешните работи, осведоми БНР.

 Снимка: БТА

Над 100 русенци излязоха на протестно шествие , с цел да изискат завишаване на наказванията и криминализиране на подбуждането към принуждение и ликвидиране на животни, предава Българска национална телевизия.

Исканията им са и за по-големи пълномощия на зоополицията в страната. Организаторите приканиха хората да не се опасяват, а да подават сигнали, когато станат очевидци на малтретиране на животни.

 Снимка: БТА

Десетки варненци се събраха на площад " Независимост " със своите домашни любимци. Протестиращите издигнаха плакати " Ние сме гласът на безгласните! Чуйте ни! " и " Садистите нямат място измежду нас! Затвор за насилниците! "

 Снимка: БТА

 Снимка: БТА

 Снимка: Телеграм
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР