Национален протест с блокиране на кръстовища в големите градове, спиране

...
Национален протест с блокиране на кръстовища в големите градове, спиране
Коментари Харесай

Автобусни фирми плашат с блокади в 12 града и двучасов протест във вторник |

Национален митинг с блокиране на кръстовища в огромните градове, прекъсване на междуградските рейсове, както и обсада на гранични пунктове възнамеряват за идващия вторник, 28 септември, автобусни превозвачи, таксиджии и ресторантьори.

План-графикът на акцията на 28 септември планува затапването на съществени пътни артерии в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видин, Благоевград и Добрич, както и обсада на граничните пунктове Дунав мост 2 и Капитан Андреево. 

Протестът ще е двучасов - от 10 до 12 часа, като в 12-те града ще има шествия с присъединяване на рейсове, тирове и таксиметрови коли. В София сборният пункт е Орлов мост, който ще бъде блокиран от към 9 часа, когато ще стартира събирането на хората. Около 10 часа ще стартира шествието, което ще мине около Народното събрание и ще завърши през президентството.

" Протестът е стопански, а не политически ", разгласи на конференция Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Исканията на протестиращите са за преразглеждане на мярката за подкрепяне 60 на 40 и помощи употребяват компаниите със спад на приходите от над 20%.

Освен това те упорстват, също като земеделските производители, да си връщат акциза в цената на горивата.

Според Милтенова 20 дни откакто автобусните превозвачи са оповестили готовността си за народен митинг никой от служебното държавно управление не ги е потърсил и не се е поинтересувал от проблемите им.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР