Национален протест на пътностроителни фирми. Бяха блокирани пътни участъци в

...
Национален протест на пътностроителни фирми. Бяха блокирани пътни участъци в
Коментари Харесай

Пътни строители блокираха участъци в над 20 населени места в знак на протест

Национален митинг на пътностроителни компании. Бяха блокирани пътни сектори в над 20 обитаеми места. Недоволството е поради неизплатени от страната близо 1 милиарда лв. за свършена съгласно тях работа. Знаете - забавеното заплащане стана причина за напрежение в обединението и решение въпросът да бъде отвеян към Народното събрание.

Пътни строители стачкуваха пред Парламента с лозунги " Няма страна без пътища ", " Всеки труд би трябвало да се заплаща ".

" Очакваме да бъде взето най-сетне решение за разплащане на действия, осъществени преди една година, които се протакат с всякакви процедурни хватки. Само че ние желаеме да работим ", съобщи Георги Златев от ББК " Пътища ".

Протестното шествие стигна до Министерство на финансите и Министерския съвет. По обяд на митинга пристигнаха и камиони и пътностроителна техника. Движението по бул. " Цар Освободител " беше блокирано с часове. Пътните строители упорстват да получат 100% от дължимите им от страната средства и до момента в който това не стане, обявиха, че митингите им ще продължат.

Протести и блокади имаше на доста места в страната. Пътни строители блокираха пътя Русе-Бяла в региона на село Иваново.

„ Трябва да стартираме пролетните поправки по пътищата. Вместо да работим сега, ние стоим тук и протестираме ", съобщи Петко Николов, изпълнителен шеф на " Път инженеринг ".

Строителни компании блокираха правата от Пазарджик към Автомагистрала " Тракия ".

" Реално видяно, от април месец предходната година всеки един обект, който е приключен, не е изплатен ", съобщи Ели Николова.

В Благоевградско излязоха на митинг с желанието да блокират кръстовището, което свързва автомагистрала Струма и път Е-79, само че до обсада не се стигна.

Строители от шуменската компания „ Автомагистрали Черно море " блокираха два от старопланинските проходи Ришки и Айтоски. Блокада имаше и в региона на граничния пункт Дунав в мост в Русе. Поредният митинг е против отхвърли на страната да заплати за приключен още предходната година ремонт на правата сред Чирпан и Стара Загора.

Пътят е признат от комисия и пуснат в употреба, само че парите за него още не са получени. В края на октомври предходната година след диалози със служебния районен министър те получиха единствено 9 млн. от дължимите 37. Оттогава не престават митингите им с искане за останалите 28 млн. лева

Строителите са безапелационни, че ще стачкуват до цялостното издължаване на страната към тях за свършената в период работа.

В общонационалния митинг се включиха над 86 пътностроителни компании.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР