Национален пресклуб на Българската телеграфна агенция бе открит днес в

...
Национален пресклуб на Българската телеграфна агенция бе открит днес в
Коментари Харесай

Национален пресклуб на БТА бе открит в Кърджали

Национален пресклуб на Българската телеграфна организация бе открит през днешния ден в Кърджали. Събитието стартира с водосвет, отслужен от отец Петър Гарена, духовник при централната градска черква „ Св. Георги Победоносец “. На откриването участваха народни представители, регионалният шеф на града Даниел Делчев, ръководителят на общинския съвет Юсеин Ахмед, заместник-кметът Тунджай Шюкрю, представители на общински и локални институции и политически партии и публицисти. 

 

Българска телеграфна агенция е в Кърджали от съвсем половин век, означи генералният ѝ шеф Кирил Вълчев. " Съвсем разумно е Кърджали, градът на Арда, който е най-големият административен индустриален търговски културен център на Източните Родопи, да има наличие на Българска телеграфна агенция ", сподели Вълчев.

 

По думите му пресклубът ще бъде място за разнообразни гледни точки, както са и всички други национални пресклубове на Българска телеграфна агенция. " Ще беседваме тук, с цел да реализираме мир, което е изключително значимо в тези дни на крамоли у нас и на война покрай нас ", добави генералният шеф на Българска телеграфна агенция. Тук, с изключение на офис на Българска телеграфна агенция, с изключение на място за конференции, ще бъде място за събития, сподели още той и изясни, че първото ще бъде конференция, отдадена на Фондовете за доближаване на Европейския съюз под наслов – " Европа в България: Общо бъдеще ". Българска телеграфна агенция го прави взаимно с Европейската комисия. Кирил Вълчев добави, че пресклубът ще бъде място за образование и срещи на публицисти. 

 

" Смисълът на работата на Българска телеграфна агенция е освен да споделя за днешния ден, а в действителност да оставя свидетелства за днешния ден. С този пресклуб хората в Кърджали ще оставят повече такива свидетелства ", разяснява Вълчев.

 

Надявам се, че в пресклуба ще работят, както и до момента, справедливи и безпристрастни хора и положителни експерти, сподели Даниел Делчев. " Разчитаме на вас, има потребност от вас в Кърджали ", съобщи той.

 

Кирил Вълчев означи, че за последните две години Българска телеграфна агенция удвои пресклубовете си. " Ние имаме пресклубове към този момент в 22 регионални града. До края на тази година се надявам да имаме пресклубове във всички регионални градове ", разяснява той и добави, че ще бъдат откривани пресклубове в градове с население над 25 000 души. " Имаме четири национални пресклуба отвън България – в Скопие, Букурещ, Тараклия и в Босилеград. През декември открихме и народен пресклуб и на , който плава за Антарктида с наш непрекъснат сътрудник ", сподели още генералният шеф на Българска телеграфна агенция.

 

Пресклубът в Кърджали се намира на бул. " България " 61. Той e първи от последната група национални пресклубове, които ще бъдат открити през 2023 година в регионалните градове на България. Към момента Българска телеграфна агенция няма национални пресклубове единствено в Смолян, Разград, Перник и Монтана.

 

Първият щатен сътрудник на Българска телеграфна агенция в Кърджали е Петър Бакалов. Завършил е история във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ през 1974 година Той е работил и отразявал събитията в района за организацията от декември 1976 година до декември 2011 година Бакалов е дълготраен ръководител на едно от журналистическите сдружения в града. Преди него, като извънщатни репортери, са работили Тодор Ингилизов и Георги Талев. В интервала 2003 година – 2017 година, също като извънщатен, за организацията е снимал фотографът Петко Борисов. Сега сътрудник на Българска телеграфна агенция в област Кърджали е Валентина Стоева. Офисът, в който се обитава към днешна дата организацията, още веднъж е държавна благосъстоятелност.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР