Националът Симеон Славчев и съотборниците му в полския Лехия (Гданск)

...
Националът Симеон Славчев и съотборниците му в полския Лехия (Гданск)
Коментари Харесай

Наш национал пред БЛИЦ: Щастлив съм, че играя в отбор, в който съм желан и обичан

Националът Симеон Славчев и съотборниците му в полския Лехия (Гданск) прекараха невероятна съботна вечер. Тимът победи с 1:0 огромния си противник Арка (Гдиня), след което почитателите устроиха ужасно посрещане на любимците си. 24-годишният Славчев даже хвана мегафона и задаваше звук на агитката при празненствата след триумфа. В изявлението, което даде за БЛИЦ СПОРТ, халфът показа, че към този момент знае чудесно песните на почитателите на Лехия. 

Славчев още през предишния сезон се трансформира в любим на последователите на отбора от Гданск, спечелвайки ги със сърцатата си игра и себераздаване във всеки мач. Пред медията ни играчът, който е благосъстоятелност на Спортинг (Лисабон), описа и за какво това лято избра да се върне в полския клуб: 

- Смяташ ли, че след тази победа ще тръгнете нагоре, защото досега не се представяте доста безапелационно в шампионата? (б.р. - Лехия има 17 точки от 15 кръга и заема 12-ото място).
- Имаме мощен тим, събрани сме положителни футболисти. Треньорът ни е уелсец (б.р. - Адам Оуен), материята му е доста ясна и работи целеустремено и извънредно професионално. Израстването във физическо отношение се усети след идването му. Проблемът е, че позволяваме доста леки голове. Мисля, че това е началото на победна серия и ще се изкачваме в таблицата. Още съжаляваме за предишния сезон, когато бяхме единствено на гол да станем първенци. 

- Сигурно си впечатлен от посрещането в Гдиня, което ви устроиха почитателите нощес, разкажи по какъв начин беше?
- Този мач е голямо дерби. Арка (Гдиня) и Лехия (Гданск) са два тима, разграничени от една табела, на няма и километър. Цяла Полша знае за това дерби и постоянно се чака с огромен интерес. Нашите почитатели имат възбрана да вървят на стадиона на Арка и ние нямахме поддръжка от трибуните нощес. Спечелихме с 1:0 и след мача се прибрахме до базата, където ни чакаха две хиляди почитатели с факли. Пееха, атмосферата беше неповторима. Всички футболисти знаехме какво значи този мач и сме доста щастливи, че успяхме да спечелим. Беше извънредно прелестно да усетиш любовта на почитателите. 

- Превърна се в техен любим още предишния сезон, ласкае ли те този факт?
- Много съм им благодарен. Още повече, че съм чужденец, само че това не пречи да съм техен любим. Страшно доста ме почитат, както и аз тях. Радостен съм, че почитателите на Лехия ценят футболните и човешките ми качества. Снощи пях с тях, към този момент научих всички песни на агитката. Трудно е за чужденец за толкоз малко време да завоюва доверието на почитателите и поддръжката им. Много съм им признателен. 

- През предишния сезон се разминахте с шампионската купа след драмата в последния кръг. Сега обаче изоставате много от върха. Каква е задачата пред Лехия?
- Да, доста изостанахме, само че и това състезание е много забавно. Ръководството на клуба не ни е поставяло съответна цел. Гоним място в Топ 8, защото ще има делене на плейофи. Вярвам, че в случай че създадем добра серия и влезем в първата осмица, можем да се борим за местата за евротурнирите. 

- Заради любовта на почитателите ли избра да се върнеш в Лехия, имаше ли други разновидности? 
- Имах и други разновидности, само че факторите да предпочета Лехия са много. Познавах ситуацията, футболистите... а и имах уважението на почитателите и ръководителите на клуба. Бързо се потвърдих в Лехия, и то с триумф. И ми писна с тези наеми, непрекъснато да променям тимове. Желаех непрекъснат трансфер, което обаче беше много мъчно поради желаната от Спортинг (Лисабон) сума от 3,5 милиона евро. Предпочетох да се върна там, където съм мечтан, потвърден и ситуацията ми е позната. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР