Националът на България за Купа Дейвис и член на Управителния

...
Националът на България за Купа Дейвис и член на Управителния
Коментари Харесай

Кузманов изригна: Няма такава държава! Изпуснахме невероятна възможност

Националът на България за Купа " Дейвис " и член на Управителния съвет на БФ Тенис Димитър Кузманов разяснява аргументите, заради които България отхвърли да одобри семейството на шампионат от АТП.

Вчера българската федерация по тенис заяви, че заради условия отвън нейния надзор отхвърля семейството на шампионата АТР 250 Sofia Open, плануван за интервала 4-11 ноември.
 Официално: Няма да има Sofia Open през тази година
Официално: Няма да има Sofia Open през тази година

БФТ с подробности

От БФТ завоюваха правото да провеждат конкуренцията, която трябваше да се състои в Тел Авив, само че беше анулирана след нападението на терористичната организация " Хамас " против цивилното население в Израел и последвалите военни дейности в страната. Въпреки това, от българската федерация бяха принудени да откажат влиятелната конкуренция заради заетостта на зала " Арена София " поради втория тур на кметските избори.

Според Кузманов, това е пропусната опция за реклама на страната и за развиването на спорта.

" Няма такава страна! Не знам какво да напиша и не знам какво да кажа. Разочарование, позор и яд заемат идентичен връх в съзнанието ми. Мисля, че това, което се случи през последните два дни, е казус в спорта. Като член на Управителния съвет на БФТенис желая да кажа, че федерацията направи всичко допустимо това събитие да се организира.

Изпуснахме невероятна опция предоставена ни от АТП, изпуснахме една от най-важните благоприятни условия за реклама на страната по света (над 800 милионна телевизионна аудитория), изпуснахме бъдещи вложители в страната, само че най-важното изпуснахме опцията спортът в България да се развива.

Седя и си мисля, какво щеше да стане в случай че въпросните бюлетини се брояха в " Асикс Арена ", НДК или зала " Универсиада "? ", написа Кузманов в профила си във Facebook.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР