Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов се класира

...
Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов се класира
Коментари Харесай

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира в Тенерифе

Националът на България за Купа " Дейвис " Димитър Кузманов се класира за втория кръг на сингъл на шампионата по тенис на твърди кортове от сериите " Чалънджър " в Тенерифе (Испания) с награден фонд 74 825 евро.

Втората ракета на България победи номер 7 в схемата и номер 187 в международната класация Рудолф Мьолекер (Германия) с 6:4, 4:6, 6:3 за 2:30 часа.

Кузманов изостана с 0:2 при започване на първия гейм, само че съумя да изравни при 3:3. Пловдивчанинът поведе с 40-0 при 5:4 и сервис на Мьолекер и още от първата си опция завоюва сета. Германецът проби за 5:4 във втория сет и завоюва с 6:4. Българинът взе подаването на противника си за 5:3 в третата решителна част и затвори мача на личен сервис.

Българинът проработи 6 точки за международната класация и 1200 евро. Във втория кръг той ще играе против номер 165 в света Михаил Кукушкин (Казахстан), който мина през квалификациите.

По-рано през днешния ден Илиян Радулов загуби първата си среща в главната скица. Той отстъпи през 223 в международната класация Йозеф Ковалик (Словакия) с 5:7, 2:6 за 87 минути.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР