Националът на България за Купа "Дейвис" Адриан Андреев загуби финала

...
Националът на България за Купа "Дейвис" Адриан Андреев загуби финала
Коментари Харесай

Андреев загуби финала в Пенсакола

Националът на България за Купа "Дейвис " Адриан Андреев загуби финала на шампионата в Пенсакола с награден фонд 25 хиляди $. Осмият подложен в главната скица Андреев падна след поврат със 7:6(4), 3:6, 2:6 против миналия през квалификациите някогашен №78 в международната класация аржентинеца Николас Кикер.

Българинът стартира добре и поведе с 3:0, само че последва серия от пет следващи гейма за 28-годишния Кикер, който сега заема 641-ото място в класацията на ATP.

В следствие аржентинецът на два пъти сервираше за първия сет при 5:4 и при 6:5, само че 20-годишният Андреев съумя да осъществя пробиви и да изравни, а в тайбрека българинът направи серия от три следващи точки, с цел да завоюва първата част.

Във втория сет Андреев позволи два пробива и губеше с 1:3 и 3:5, а аржентинският тенисист изравни резултата след втория си сетбол.

В решителната част Кикер проби два пъти подаване на българина и се поздрави с краен триумф след 6:2 и близо три часа на корта.

Адриан Андреев си обезпечи 12 точки за международната класация и 2120 $, като остава с две трофеи в шампионатите "Фючърс " на ITF.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР