Националът Красимир Георгиев завърши сезона по най-добрия начин, след като

...
Националът Красимир Георгиев завърши сезона по най-добрия начин, след като
Коментари Харесай

Краси Георгиев: Следващата ми цел е титла в Шампионската лига

Националът Красимир Георгиев приключи сезона по най-хубавия метод, откакто с отбора на Порто Робур Коста Бундже (Равена) подвигна трофея в шампионата за Купата на кандидатите. " Лъвовете " победиха разнообразни по компликация противници по пътя към купата, като на два пъти имаше български дербита. В италианското състезание центърът направи също доста положително показване.

Потърсихме Краси за особено изявление, в което да ни опише за страстите от оценката, равносметката си за сезона, както и дали ще продължи италианското си премеждие. Ето какво показа пред BGvolleyball.com той:
 Краси Георгиев и Равена завоюваха "Чалъндж къп"
Колегите ти Сантяго Ордуна и Никола Марешал напуснаха отбора на Равена след приключването на сезона. Как стоят нещата при теб, ще продължиш ли да се изявяваш в същия тим?

Имах диалог с моя управител и му споделих, че ми харесват изискванията, че се усещам добре в Равена и бих останал. Той води договаряния с управлението на тима, само че даже да не се получат нещата, бих желал да продължа кариерата си в Италия.

 K_Georgiev

След като завоюва купа в третия по авторитет евротурнир – Купата на кандидатите, имаш ли по-високи цели?

Както гласи поговорката: " Апетитът идва с яденето ", по този начин е и при мен. Всеки състезател има цели, които преследва, една от моите към този момент изпълнена. Разбира се, подвигам летвата малко по-нависоко. Надявам се да печеля и Шампионската лига.



Каква е равносметката ти за сезона на равнище италианско състезание? Можеше ли да стигнете по-далеч в борбата за купата, или петото място?

След първите осем мача бяхме на четвърто място, по-късно един от главните играчи - Никола Марешал се контузи. Няколко момчета имаха пък други болежки, само че това е част от спорта. Мисля, че можеше да приключим на пето или шесто място в постоянния сезон, в случай че не ни беше сполетял неприятният шанс. Не считам, че нещо ни липсваше, просто ни надиграха.



Ако би трябвало да сравниш италианската Суперлига (където игра за повторно в кариерата си) с българската, каква би била оценката ти – въз основата на селекции и уреди за подготовка и осъществяване на дуелите?

Залите мисля, че всички виждаме какви са - както в България, по този начин и в Италия... няма база за съпоставяне. Относно провеждането на дуелите нещата са също радикално разнообразни, тъй като там има човек, който се грижи за маркетинга и непрекъснато прави реклама на тима. Държи в течение публиката постоянно - по кое време има мач, по какъв начин вървят тренировките и други такива детайлности. Тук, в България тези неща изостават, защото се борим с други.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР