Националът Георги Сеганов е с положителна проба за Covid-19. Разпределителят

...
Националът Георги Сеганов е с положителна проба за Covid-19. Разпределителят
Коментари Харесай

Ясни са резултатите от тестовете на волейболните национали

Националът Георги Сеганов е с позитивна проба за Covid-19. Разпределителят е тестван още в сряда, като на бързия кръвен тест е дал негативен резултат. Пробата му от PCR проучване обаче излезе в петък късно вечер и е позитивна.

Сеганов е бил изолиран още в сряда и е в жилището на майка си в София. След излизането на тестът му от щаба на тима са организирали в събота тестване с PCR на всички останали състезатели и членове на щаба.

„ Няма нищо притеснително, всички направени проби са негативни – съобщи Стефан Чолаков, мениджърът на отбора.

"Георги Сеганов се усеща добре. Единственият признак, по който разбрахме, че нещо не е наред, бе загубата на подушване. Благодаря на министъра на спорта господин Красен Кралев, който оказа подпомагане за спазването на всички стъпки и организирането на оптимално бързо тестване в границите на съботния ден ".

"От понеделник продължаваме с подготвителния си проект и се надявам да нямаме повече сходни случаи. Спазваме нужните ограничения, преди подготовка измерваме температурата на всички и показанията се записват всекидневно, употребяваме дезинфектанти и маски. Призовавам и играчите да бъдат оптимално внимателни отвън залата, тъй като явно този вирус към този момент е на всички места ", приключи Чолаков.
Сеганов ще изкара 14-дневна карантина и по-късно ще бъде преценено дали да се причисли още веднъж към националния тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР