Натрупаното богатство на първите десет най-богати хора в света понастоящем е

...
Натрупаното богатство на първите десет най-богати хора в света понастоящем е
Коментари Харесай

10-те най-богати хора в света имат повече пари от общия БВП на 85-те най-бедни страни

Натрупаното благосъстояние на първите 10 най-богати хора в света понастоящем е повече от брутния вътрешен артикул (БВП) на 85-те най-бедни страни, взети дружно. Данните, събрани и изчислени от Learnbonds, демонстрират, че те притежават имат комбинирана чиста стойност от 858,1 милиарда $. Списъкът е доминиран основно от американски милиардери.

Според оценките на Международния валутен фонд за 2019 година, най-бедните 85 страни имат общ Брутният вътрешен продукт от 813,5 милиарда $.

От данните, кумулативното благосъстояние на най-богатите хора в света също надминава Брутният вътрешен продукт на разнообразни страни, считани за стопански централи.

Например, макар че е един от водещите международни производители на нефт, Брутният вътрешен продукт на Саудитска Арабия е малко по-нисък от насъбраното благосъстояние на първите 10 най-заможни хора. Страната от Близкия изток има Брутният вътрешен продукт от 779,29 милиарда $ и заема 18-ата позиция в международен мащаб.

В същото време кумулативното благосъстояние на най-богатите хора е съвсем два пъти повече от Брутният вътрешен продукт на Иран (458,5 милиарда долара) и от Брутният вътрешен продукт на Белгия, който е 517 милиарда $.

Освен това данните сочат, че нито една африканска страна няма по-висок Брутният вътрешен продукт спрямо насъбраното благосъстояние на десетте най-богати хора. Нигерия, която има най-високия Брутният вътрешен продукт на Африка от 446.543 милиарда $, има процентна разлика от към 47.9% в съпоставяне със положението на топ 10 на най-богати хора по света.

Втората страна в Африка с най-голям Брутният вътрешен продукт е Южна Африка с 358,83 милиарда $, което е процентна разлика от 58,1% спрямо най-богатия лот в света. Кумулативно, африканските страни имат смесен Брутният вътрешен продукт от 2,4 трилиона $, което е съвсем три пъти повече от благосъстоянието на десетте най-богати хора.
1.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР