Натоварването е на 150% от обичайното, посочи доц. д-р Атанас

...
Натоварването е на 150% от обичайното, посочи доц. д-р Атанас
Коментари Харесай

Грипът напълни болниците, няма ваксинирал се хоспитализиран

Натоварването е на 150% от нормалното, уточни доцент доктор Атанас Мангъров от Инфекциозна болница.

Върлуващият в над половин България грип предизвиква рискови затруднения и вкара десетки в болница. Вече има и няколко смъртни случая, а лечебните заведения в много градове са претъпкани.

Репортер на Bulgaria ON AIR беседва с началника на Детското поделение в Инфекциозна болница в София доцент доктор Атанас Мангъров.

" Почти всичко е цялостно. Натоварването е на 150% от нормалното. Всеки ден одобряваме съвсем толкоз заболели колкото изписваме. Пълни сме, само че не преливаме прекалено много. Най-малкият пациент е на 4-месечна възраст ", изясни доцент Мангъров за феновете на " България заран ".

" Всяка година по време на грипната зараза към стотина души в цялата страна умират. Тази година по нищо не се отличава от нормалното ", сподели още той и добави, че затруднения получават хора, които са с други болести или са прекомерно възрастни или дребни.

Доц. Мангъров означи, че има бързи проби за грип. В момента обаче те не са нужни, тъй като това, което се вихри в страната, е точно грип.

Той акцентира, че нито един от приетите в болница с грип не се е ваксинирал. Твърде малко са имунизираните българи, регистрира лекарят.

София към момента не е в пика на грипа, само че той е настъпил в други елементи на страната, посочи доцент доктор Мангъров. Грипът ще ни мъчи най-малко доникъде на февруари, в случай че не се появи различен вариант, който да възобнови заболеваемостта, стана ясно още от думите му

Специалистът посъветва хората да се имунизират в точния момент, а болните да си останат у дома и на оптимално щадящ режим.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР