НАТО заяви, че не разполага с никаква информация, която да

...
НАТО заяви, че не разполага с никаква информация, която да
Коментари Харесай

НАТО: Катастрофата на руски дрон в Румъния не е умишлена атака

НАТО съобщи, че не разполага с " никаква информация, която да демонстрира съзнателно нахлуване от страна на Русия против съдружници ", откакто съветски дрон се разруши в Румъния, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

По време на вълната от набези против цели в Украйна бяха регистрирани до 70 съветски дрона от вида " Шахед 136 ", един от които, съгласно предварителните данни, се е взривил в румънското въздушно пространство.

Говорителят на алианса Дилън Уайт съобщи пред ДПА в Брюксел, че румънското разузнаване е съобщило, че Русия е употребила дрона за офанзива против украинската пристанищна инфраструктура.

" Остро осъждаме съветските офанзиви против гражданска инфраструктура в Украйна и по река Дунав. Продължаваме да следим обстановката и оставаме в стеснен контакт с румънските управляващи ", сподели той.

Междувременно посланикът на Русия в Букурещ Валерий Кузмин бе извикан през днешния ден в румънското Министерство на външните работи, откакто съветски дрон падна тази нощ наоколо до румънско село, съобщи организация Аджерпрес.

Държавният секретар по стратегическите въпроси Юлиан Фота е предал на посланика решителния митинг на румънските управляващи по отношение на новия случай, провокиран от неконтролирано рухване на дрон, употребен при офанзива против украинска пристанищна инфраструктура на река Дунав.

Румънският формален представител е изискал уверено от съветската страна неотложно да спре офанзивите против украинската пристанищна инфраструктура, които заплашват националната сигурност на Румъния и сигурността на превоза на зърно от Украйна през дунавските и черноморските пристанища.

Румънският държавен секретар е осъдил твърдо дейностите на съветската страна за ескалация на обстановката на сигурност в района. Атаките на Руската федерация против украинската гражданска инфраструктура съставляват военни закононарушения, се показва в прессъобщение на румънското Министерство на външните работи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР