НАТО започва планирани ядрени учения, които ще бъдат с продължителност

...
НАТО започва планирани ядрени учения, които ще бъдат с продължителност
Коментари Харесай

НАТО и Русия започват ядрени учения

НАТО стартира планувани нуклеарни учения, които ще бъдат с дълготрайност до 30 октомври, оповестиха от военния алианс. Целта на ученията е да подсигуряват успеваемост на сдържането на НАТО. Става дума за рутинна, повтаряща се подготвителна активност, която не е обвързвана с никакви настоящи международни събития, прецизират от НАТО.

Тренировъчни полети се организират в Белгия, която е хазаин на ученията, планувани са и полети над Северно море и Англия. Над Северозападна Европа ще летят десетки самолети.

В " Steadfast Noon " ще се включат 14 страни и към 60 самолета от разнообразни видове, в това число бойни самолети четвърто и пето потомство, както и самолети за наблюдаване и самолети цистерни. Както и през предходните години, по този начин и на тазгодишното обучение ще вземат участие американски бомбардировачи B-52 - те ще летят от военновъздушна база в Северна Дакота.

Новата стратегическа идея на Алианса, призната от съюзническите водачи на срещата на върха в Мадрид посочи, че " главната цел на нуклеарния потенциал на НАТО е да резервира мира и да възпре експанзията ", съобщи представител на НАТО и акцентира, че " до момента в който съществуват нуклеарни оръжия, НАТО ще остане нуклеарен съюз. Целта на НАТО е по-безопасен свят за всички; ние се стремим да създадем среда за сигурност за свят без нуклеарни оръжия. "

Приблизително по същото време съветската войска провежда нуклеарно обучение, наречено " Гром ". " За първи път след Карибската рецесия ние сме изправени пред директна опасност от нуклеарен удар, която остава, до момента в който всичко върви както е в този момент ", заяви Джо Байдън на среща на демократите в Ню Йорк.

Русия затвори седем региона на Баренцово море за ученията, оповестяват съветски медии. През идващите седмици съветските военни ще проведат учения на стратегическите нуклеарни сили за повторно от началото на годината. Според Съединени американски щати това обучение, което нормално включва всички съставни елементи на нуклеарната триада, ще се организира преди края на октомври и ще продължи няколко дни. Те " ще включват изстрелване на ракети и разполагане на стратегически оръжия ", сподели координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби. Според CNN във Вашингтон считат за " безконтролно " решението за осъществяване на учения по време на войната и след директните нуклеарни закани, от Дмитрий Медведев и Путин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР