НАТО започна мащабни военни учения с 18 000 войници от

...
НАТО започна мащабни военни учения с 18 000 войници от
Коментари Харесай

За първи път Израел участва в мащабни игри на НАТО до границата с Русия

НАТО стартира огромни военни учения с 18 000 бойци от 19 страни по източния фланг на алианса, в това число Полша, Естония, Латвия и Литва, написа " Аарец ".

Вчера въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа оповестиха, че игрите Saber Strike 18 ще се организират в района до 15 юни като " проява на уговорката и солидарността на алианса " в миг, когато маневрите на съветските въоръжени сили от ден на ден тревожат страните членки на НАТО.

Подчертава се обаче, че военните учения " не са провокация към Русия ".

Израел за първи път ще вземе присъединяване в игрите . Десетки израелски бойци са изпратени в Източна Европа за присъединяване в игрите.

До този миг игрите се организираха като едно огромно обучение , само че тази година са разграничени на две. В първата част ще вземат участие 18 000 бойци от доста страни, а във втория стадий Израел и по-малко страни ще вземат присъединяване. По време на игрите бойците ще упражняват борба в няколко страни , в това число осъществяване на бомбардировки по задгранични сили и прекосяване по мостове и през реки.

В ученията вземат участие Съединени американски щати, Англия, Франция, Италия, Канада, Латвия, Литва, Холандия, Македония, Полша, Испания, Румъния, Норвегия, Чехия, Румъния и други.

Военното министерство на Литва също разгласи началото на най-големите годишни национални учения Thunder Storm , в които вземат участие 9 000 бойци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР