НАТО за смъртта на Алексей Навални: Русия трябва да отговори

...
НАТО за смъртта на Алексей Навални: Русия трябва да отговори
Коментари Харесай

Шефа на НАТО за смъртта на Навални: Русия трябва да отговори на много сериозни въпроси


НАТО за гибелта на Алексей Навални: Русия би трябвало да отговори на доста съществени въпроси.

„ Русия би трябвало да отговори на доста съществени въпроси “, това сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи Скайнюз.  

„ Трябва да се открият всички условия към гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални “, сподели още ръководителят на Северноатлантическия пакт.

В отговор външното министерство на Москва съобщи: Моменталната реакция на НАТО и нейното управление е саморазоблачителна. Все още няма правосъдно здравна експертиза, те към този момент си направиха изводите.

„ Новината за гибелта на господин Алексей Навални е ужасна “, съобщи английският премиер Риши Сунак. „ Този човек демонстрираше непоколебима смелост до последния момент от своя живот “, съобщи министър-председателят.

Германският канцлер Олаф Шолц от своя страна съобщи: Опозиционерът заплати за смелостта си най-високата цена. „ Той заплати със своя живот “, сподели той.

„ Светът загуби герой, чиято храброст ще се помни за генерации напред, това написа ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола.

Ужасена съм от гибелта на Алексей Навални, носителя на премията „ Сахаров “ на Екологичен потенциал за независимост на мисълта.

Русия му взе свободата и живота, само че не съумя да му отнеме достолепието. Битката му за народна власт продължава “, добави Мецола, представена от Българска телеграфна агенция.

Френският външен министър Стефан Сежурне изясни пред сънародниците си последствията от хибридната война, която съветският президент Владимир Путин води в Европа, и за какво е

належащо да бъде подкрепяна Украйна непременно, без да се поддаваме на отчаянието,

съобщи Укринформ, като се базира на публикация на Сежурне по тематиката във френския в. „ Монд “.

„ Цената на успеха на Русия ще бъде просто неприемлива за нашето общество. Русия няма да се задоволи с Украйна.

Победата на Москва единствено ще насърчи Путин да преследва своята фантазия за агресия “, сподели Сежурне.
По думите му напъните за поддръжка на Украйна са нищо спрямо бедствието,
което чака Франция и Европа в противоположен случай.

„ Да позволим на Русия да победи в Украйна ще значи да я окуражим да продължи отвратителното си изнудване. Европа, светът, французите ще страдат от невиждан стопански потрес. Да позволим на Русия да превземе украинския чернозем ще значи да предадем независимостта върху храните си, да приемем необуздана инфлация и да дадем на Русия невиждани средства за напън и изнудване “, написа Сежурне.

Пред „ Монд “ министърът припомня, че в случай че украинският чернозем бъде високомерен, Русия ще управлява 30% от международния експорт на зърно, а в случай че Запорожката атомна електроцентрала бъде завладяна, Европа ще живее под непрекъсната нуклеарна опасност.

Според министъра с отричането на Украйна като страна, Русия желае да унищожи европейския порядък за сигурност: „ Ако Русия напредне в Украйна, ще бъдем изправени пред непрекъсната опасност, ежедневна дестабилизация и опцията за продължителна война. Опасността няма да спре до границите на Европейския съюз и НАТО. Нашите съдружници и сътрудници в Източна Европа към този момент се изправят пред нея “.

Хипотетичната победа на Путин ще значи, че „ най-отвратителните зверства ще бъдат вършени безнаказано на нашия континент, трансформирайки страните ни още веднъж в земи на кръвопролития. Други нападателни страни няма да се поколебаят да употребяват мощ, с цел да реализиран своите цели. “

Министърът упорства, че продължаващата помощ за Украйна „ непременно “ е единственото рационално решение. Затова напъните, които Франция и Европа вършат през днешния ден дружно с Украйна са положителни.

Френският външен министър приканва своите сънародници да не се поддават на умората и безразличието, защото бъдещето на Европа е заложено на карта в Украйна.

Както Укринформ писа, френският министър за Европа и външните работи Стефан Сежурне има вяра, че европейците би трябвало да създадат повече за личната си сигурност и в помощ на Украйна.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР