НАТО трябва ефективно да се справи с предизвикателствата, идващи от

...
НАТО трябва ефективно да се справи с предизвикателствата, идващи от
Коментари Харесай

Петер Сиярто: Терористите лесно могат да се скрият сред бежанците

НАТО би трябвало дейно да се оправи с провокациите, идващи от юг и да се бори с тероризма и миграцията, в случай че е поръчител за европейската сигурност. Това сподели през днешния ден унгарският министър на външните работи и външноикономическите връзки Петер Сиярто по време на втория ден от срещата на външните министри на НАТО в Рига, оповестява

Петер Сиярто предизвести, че актуалният напън на бежанци по южните и югоизточните граници на Европа носи опасности за сигурността като тероризъм и добави, че „ по южната граница на Унгария може да се появят още по-големи маси от бежанци “, които идват през Западните Балкани, оповестява MTI.

Сиярто уточни още, че в страните от Южна Европа би трябвало да се развият качества, с цел да се вземат решение по-ефективно провокациите пред сигурността, и съобщи, че Унгария поддържа напъните на Йордания, Ливан, Тунис и Египет за подсилване на техните държавни структури за битка с тероризма.

„ Тероризмът провокира талази от миграция, а миграцията усилва опцията за осъществяване на терористични офанзиви, тъй като терористите могат елементарно да се скрият измежду бежанци и да доближат до отдалечени елементи на света. Трябва да заобикаляме този сюжет в Европа “, уточни Сиярто.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР