НАТО сключи договори на стойност 1,2 милиарда долара за закупуването

...
НАТО сключи договори на стойност 1,2 милиарда долара за закупуването
Коментари Харесай

НАТО подписа договор за 1,2 млрд. долара за 155-милиметрови артилерийски боеприпаси

НАТО подписа контракти на стойност 1,2 милиарда $ за закупуването на към 220 000 155-милиметрови артилерийски муниции. Договорите бяха подписани през днешния ден в щабквартирата на Пакта в Брюксел от генералния секретар на Йенс Столтенберг и шефа на Агенцията на НАТО за поддръжка и доставяне.

Част от мунициите ще бъдат доставени на Украйна, а друга част ще бъде употребена от съдружниците за запълване на личните им запаси. От юли предходната година Агенцията за поддържка и доставяне на НАТО е подписала покупко-продажби за муниции на стойност 10 милиарда $.

Според Алианса тези рекордни контракти целят да подобрят способността на трансатлантическата отбранителна промишленост за възпирането и защитата и да поддържат Украйна. Съвместните поръчки подсигуряват и по-изгодни цени. Според Столтенберг войната на Русия в Украйна се е трансформирала в борба на мунициите, по тази причина би трябвало да се усили военното произвеждане.

" Не виждаме никаква директна или непосредствена опасност, против който и да е съдружник в НАТО. Разбира се, ние следим от близко какво прави Русия. Увеличихме нашата зоркост, нашето наличие в източната част на Алианса. Но цялата концепция за това е да се предотврати всяка офанзива против съдружник от НАТО ", сподели Йенс Столтенберг - общоприет секретар на НАТО.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР