НАТО си поставя за цел да намали употребата на горива

...
НАТО си поставя за цел да намали употребата на горива
Коментари Харесай

НАТО си поставя за цел да намали употребата на изкопаеми горива

НАТО си слага за цел да понижи използването на горива в своята активност, с цел да ограничи зависимостта си от потребните изкопаеми, от уязвимостта на доставките и с цел да се включи в напъните за запазване на природата. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг в диалог със студенти от водещи международни университети.

Той означи, че измененията в околната среда въздействат негативно на работата на алианса. Столтенберг даде за образец това, че през отминалото лято температурата на въздуха в Багдад е достигнала 50 градуса по Целзий и активността на военните от пакта е била изключително затруднена. В Афганистан силите на Британската войска се е наложило да подменят вертолетни мотори поради прегряване, което извадило машините от строя.

Столтенберг уточни като последица от покачването на температурите топенето на ледовете в Арктика и засиления интерес от военно наличие в района. По неговите думи светът ще се изправя все по-често пред наводнения и пожари. Той добави, че от измененията в околната среда се следят провали върху инфраструктурата.

Генералният секретар заяви, че НАТО е в подготвеност да помогне на страните от алианса да изчислят какво въглеродно замърсяване провокират военните им сили. Той уточни, че военните от Съединени американски щати и Канада работят по нови средства за извличане на сила от възобновими източници, холандските войски покачват използването на слънчеви акумулатори, а други се насочват към потреблението на водород.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР