НАТО ще започне да използва термина македонски език след пълното

...
НАТО ще започне да използва термина македонски език след пълното
Коментари Харесай

НАТО въвежда употребата на македонския език

НАТО ще стартира да употребява термина " македонски език " след цялостното довеждане докрай по процедурите, изисквани от Преспанския контракт, оповестява Македонската осведомителна организация (МИА).

Това дали отговор публични лица от Алианса на питане на македонски публицисти за какво по време на излъчването на подписването на протокола по присъединение на Македония от 29-те страни-членки другите езици са били изписани, а вместо " македонски " имало картинка на знамето на страната.

От НАТО обяснили, че въпросът е чисто механически и когато завършат всички административни стъпки по влизането в действие на Преспанския контракт, на уеб страницата на НАТО ще написа " македонски език ".

Неофициално, обаче, имало напън от Гърция да не се употребява този термин, тъй като бил " внимателен ", а в гръцкия парламент към момента следва утвърждението на протокола по присъединението. От НАТО не желали остри реакции, които биха могли да застрашат процеса за присъединение на Македония, настояват от МИА./ Канал 3
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР