НАТО ще работи усилено, за да установи общи стандарти за

...
НАТО ще работи усилено, за да установи общи стандарти за
Коментари Харесай

НАТО работи за стандартизиране на оръжията и боеприпасите

НАТО ще работи интензивно, с цел да откри общи стандарти за оръжия и муниции , заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, представен от " Ройтерс ". Това предизвикателство поражда по отношение на украинската контраатака, която евентуално ще изчерпа западните военни ресурси. НАТО разгласява План за деяние за отбранително произвеждане за да се оправи бързо с дефицита на запаси и да усъвършенства оперативната съгласуемост в боеприпасите и оборудването.

През февруари , че Киев изразходва артилерийски снаряди по-бързо, в сравнение с Западът може да ги създаде. Отсъствието на общи стандарти сред другите производители основава спънки за доставките на муниции. Стандартизацията е от съществена значимост за НАТО, само че развиването и усъвършенстването на оръжията и боеприпасите водят до понижаване на тяхната оперативна съгласуемост. Поради това се постанова да се подхващат спомагателни старания.
 Много страни в Европейски Съюз, в това число България, не утвърждават проекта за увеличение на производството на амуниции
Много страни в Европейски Съюз, в това число България, не утвърждават проекта за увеличение на производството на амуниции

Те виждат превишаване на пълномощията на Еврокомисията

НАТО към този момент е открило стандарти за оръжия като автомати, които разрешават на войските от всички съдружници да употребяват боеприпасите на другите. Въпреки това, за артилерийските снаряди това не е толкоз елементарно. Въпреки че някои огромни страни от НАТО имат избрани стандарти за 155-милиметровите снаряди, употребявани от гаубиците, постоянно е належащо да се вършат спомагателни калкулации, с цел да се реализира нужната точност при удара.

Столтенберг направи своето изказване преди двудневната среща на министрите на защитата на НАТО в Брюксел. Това е първата среща , на която ще вземат участие и ръководителите на към 20 от водещите международни отбранителни компании.

Обсъжданията ще се концентрират върху методите за увеличение на производството на " решаващи за борба " муниции, в ключително 155-милиметровите артилерийски снаряди , които украинските гаубици изстрелват хиляди дневно. Също по този начин се преглеждат ракети за системи за противовъздушна защита като Patriot или NASAMS и прецизни муниции за бездънен удар, като  с обхват от стотици километри.
 Тиери Бретон: Европейски Съюз би трябвало да премине в режим на военна стопанска система
Тиери Бретон: Европейски Съюз би трябвало да премине в режим на военна стопанска система

Европа би трябвало да усили своите суверенни качества за сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР