НАТО ще отнеме акредитациите на 7 души от мисията на

...
НАТО ще отнеме акредитациите на 7 души от мисията на
Коментари Харесай

Руската мисия в НАТО ще бъде намалена с 10 души заради случая Скрипал

НАТО ще отнеме акредитациите на 7 души от задачата на Русия в Алианса, съветската задача ще бъде понижена с 10 души, разгласи генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг:
" Обсъдихме възможни ограничения, в това число експулсирането на съветски дипломати. След съвещания сред съдружниците от НАТО, доста от страните членки на Европейския съюз взеха решение да експулсират съветски дипломати ".

Междувременно Ирландия съобщи, че експулсира съветски посланик, присъединявайки се към над 20 други страни в наказването на Москва поради отравянето на някогашния сътрудник, съобщи Асошиейтед прес. 

Москва окачестви като, като грамаден шантаж и напън от страна на Съединени американски щати решенията на редица западни страни да експулсират съветски дипломати. Външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи:

  " Ще отговорим, не се съмнявайте, тъй като никой не би търпял сходна безочливост, ние също ", 
По-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов разпоредели на посланика ни в Русия Бойко Коцев да се прибере в София за съвещания с държавното управление. В телефонен диалог двамата са разискали случая „ Скрипал “, както и реакциите на интернационалната общественост.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР