НАТО ще обсъди предложенията за сигурност на Русия, но няма

...
НАТО ще обсъди предложенията за сигурност на Русия, но няма
Коментари Харесай

Германия отсече: Русия не може да диктува на НАТО

НАТО ще разиска предложенията за сигурност на Русия, само че няма да разреши на Москва да диктува военната позиция на западния боен алианс . Това акцентира немската министърка на защитата Кристин Ламбрехт по време на посещаване на немски бойци, основани в Литва, с цел да възпират съветска офанзива, съобщи " Ройтерс ".

В петък Москва изложи лист с претенции към Запада, който включва евакуиране на батальоните на НАТО от Полша и Естония, Латвия и Литва, които в миналото бяха част от Съветския съюз.
 Русия настоя НАТО да напусне Източна Европа, да стои отвън някогашния Съюз на съветските социалистически републики
Русия настоя НАТО да напусне Източна Европа, да стои отвън някогашния Съюз на съветските социалистически републики

Русия не желаела повече да търпи актуалната обстановка

Русия също по този начин изисква правно обвързваща гаранция, че НАТО ще се откаже от всякаква военна интензивност в Източна Европа и Украйна, както и дейно съветско несъгласие върху бъдещото участие в НАТО за Украйна, което Западът към този момент изключи.

" Трябва да разгадаем настоящето напрежение на дипломатическо ниво, само че също и посредством надеждно въздържане ", означи Ламбрехт пред кореспонденти в Рукла при първото си посещаване на немските бойци в чужбина.

Бойните елементи, ситуирани три години след анексирането от Москва на украинския полуостров Крим през 2014 година, целят да спрат нахлуване и да завоюват време за спомагателни войски на НАТО да дойдат на фронтовата линия.
 Естония към Русия: Претенциите към НАТО са неприемливи
Естония към Русия: Претенциите към НАТО са неприемливи

Москва изиска НАТО да се откаже от всякаква военна активност в Източна Европа и Украйна

" Ще обсъдим предложенията на Русия...Но не може Русия да диктува на сътрудниците от НАТО тяхната позиция и това е нещо, за което ще дадем да се разбере в договарянията (следващата седмица в Съвета на НАТО) ", добави тя.

Западът заплаши със сурови стопански наказания против Русия, в случай че Москва ескалира военното си скупчване на границата с Украйна. Москва твърди, че отговаряла единствено на закани за сигурността си от все по-близките връзки на Киев с НАТО.

Говорейки дружно с Ламбрехт, министърът на защитата на Литва Арвидас Анусаускас упрекна Русия, че се пробва да забие чеп в алианса и настоя, че НАТО не би трябвало да разрешава на Москва да разделя Европа на сфери на въздействие.
 Германия предизвести Русия за
Германия предизвести Русия за " тежки последици " за " Северен поток 2 "

Ако Русия нападне Украйна

" Трябва да подкрепим Украйна по всевъзможен начин, което включва доставката на смъртоносни оръжия ", добави Анусаускас, без да дава детайлности за това какви оръжия има поради.

Ламбрехт отхвърли да разяснява информацията на " Шпигел " от през вчерашния ден, че висшият военачалник на НАТО Тод Уолтърс е предложил алиансът да откри сходно военно наличие като в Полша и прибалтийските страни в България и Румъния.
 Западът е доста малко евентуално да изпрати войски в отбрана на Украйна, в случай че Русия я нападне
Западът е доста малко евентуално да изпрати войски в отбрана на Украйна, в случай че Русия я нападне

Това разгласи английският боен министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР