НАТО се страхува, че Франция може да напусне военния блок,

...
НАТО се страхува, че Франция може да напусне военния блок,
Коментари Харесай

Euractiv: НАТО се страхува, че Франция да напусне Алианса, ако блокът на Льо Пен спечели

НАТО се опасява, че Франция може да напусне военния блок, в случай че дясното Национално обединяване Марин льо Пен завоюва парламентарните избори в страната, оповестява, цитирайки дипломати от НАТО, поискали анонимност.

„ Група дипломати не изключва меко излизане, при което Париж ще напусне военното командване на алианса “, написа изданието.

Според изданието дипломатите от НАТО са съществено загрижени за рисковете от идването на власт на Националния общ брой във Франция, защото партията към този момент един път е сложила под подозрение осъществимостта на Северноатлантическия алианс и нуждата от помощ на Украйна.

„ Членовете на НАТО са все по-загрижени за рисковете за сплотеността на западния боен алианс, подбудени от възможното влизане на френската последна десница в държавното управление и дали въздействието и задължението на Париж към Украйна може да отслабне в близко бъдеще ”, написа изданието.

„ За разлика от по-малките страни, Франция е една от четирите – дружно със Съединени американски щати, Германия и Обединеното кралство – които оказват доста въздействие върху дълготрайната тактика на НАТО, сподели посланик от НАТО, поискал анонимност, пред Euractiv.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР