НАТО съжалява за решението на САЩ да наложи санкции на

...
НАТО съжалява за решението на САЩ да наложи санкции на
Коментари Харесай

НАТО съжалява за санкциите на САЩ срещу Турция за С-400

НАТО съжалява за решението на Съединени американски щати да наложи наказания на своя съдружник в Алианса Турция за придобиването на съветските системи за Противовъздушна отбрана С-400, както и за решението на Анкара да закупи тези системи. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на брифинг в Брюксел, съобщи БГНЕС.
„ Съжалявам, че се оказахме в обстановка, в която страните от НАТО са една на друга, а също по този начин съм угрижен за последствията от решението на Турция да придобие съветските системи за противовъздушна и противоракетна защита С-400 “, сподели той, представен от ТАСС.
 Заради COVID-19: Близо 50 милиона американци гладуват Заради COVID-19: Близо 50 милиона американци гладуват
Заради пандемията от ковид милиони американци изпаднаха в тежко икономическо положение. Вече близо 50 милиона души в Съединени американски щати гладува...
Тезата за техническата несъответственост на С-400 в Турция със системата за противовъздушна защита на НАТО е един от главните причини в Брюксел против Анкара, само че централата на Алианса в никакъв случай не е обяснявала по какъв начин комплексите от предходното потомство С-300 в употреба в Гърция са изцяло интегрирани в тази система.
На 14 декември оповестиха въвеждането на ограничавания за турския орган на отбранителната промишленост, ръководителя му Исмаил Демир и трима други жители на републиката - Фарук Йигит, Мустафа Алпер Дениз и Серхат Генчоглу според Закона за противопоставяне на американските съперници посредством наказания (CAATSA). Йигит е заместник-началник на отдела, а другите двама са ръководители на профилирани отдели, свързани с противовъздушната защита. Това се показва в известие, оповестено в понеделник на уеб страницата на Министерството на финансите на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР