НАТО реагира на извършваните от Турция изпитания на руската система

...
НАТО реагира на извършваните от Турция изпитания на руската система
Коментари Харесай

НАТО предлага „алтернативни решения“ на Турция след тестовете на системата S-400

НАТО реагира на осъществяваните от Турция тествания на съветската система за противовъздушна защита S-400, призовавайки Анкара да предложи „ различни решения “.

„ Всяко тестване на системата S--400, в случай че бъде доказано, ще е непростимо “, съобщи за „ Катимерини “ дипломатически източник от НАТО. По думите му генералният секретар Йенс Столтенберг неколкократно е изразявал терзанията си от следствията, които може да има от обстоятелството, че Турция има тази отбранителна ракетна система, в това число пред президента Реджеп Ердоган по време на визитата му в Анкара на 5 октомври.

„ Системата може да съставлява риск за съюзническите самолети и да повлияе на връзките сред съдружниците на НАТО “, счита дипломатът. „ Важно е Турция да продължи да работи със съдружниците, с цел да откри различни решения “, сподели още той.

Първият тест на системата се състоя по-рано тази седмица, макар предизвестията на Съединени американски щати, откъдето осъдиха дейностите на Турция. Аматьорско видео, снимано в черноморския град Синоп сподели пушек в небето, който съгласно локални медии е обособен от S-400, написа „ Дойче веле “. Министърът на защитата обаче отхвърли да удостовери или отхвърли за опитите.

През 2017 година в Москва бе подписана договорка за доставка на 4 ракети на стойност 2.5 милиарда $, започвайки през юли предходната година. Това са едни от най-хубавите уреди за защита и имат капацитет да нападат въздушни цели на към 400 км разстояние.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР