НАТО разполага само с две-три години, за да се подготви,

...
НАТО разполага само с две-три години, за да се подготви,
Коментари Харесай

Ген. Ейрик Кристоферсен: Русия може да е готова да атакува НАТО до три години

НАТО разполага единствено с две-три години, с цел да се приготви, преди Русия да възвърне способността си да предприеме стандартна офанзива против алианса. Това съобщи главнокомандващият на норвежката войска военачалник Ейрик Кристоферсен.

Коментарите на Кристоферсен са следващите от поредност от предизвестия на западни водачи и чиновници на защитата за опасността от Москва и настоящата липса на подготвеност на алианса, представен от SkyNews.

„ В един миг някой сподели, че ще отнеме 10 години, само че мисля, че се върнахме към по-малко от 10 години заради индустриалната база, която в този момент работи в Русия ", сподели генералът.

„ Ще отнеме известно време, което в този момент ни дава прозорец за идващите две до три години, с цел да възстановим силите си, да възстановим запасите си в това време, когато поддържаме Украйна. "

Норвегия е член на НАТО от основаването му през 1949 година

Скандинавската нация усили разноските си за защита от началото на войната в Украйна и има за цел да доближи прага от 2% от Брутният вътрешен продукт през 2024 година, с в допълнение нарастване от 2,7% от Брутният вътрешен продукт, заложено до 2030 година

" Сега виждам прозорец, в който можем да използван условията, контрактувани от НАТО, новата командна конструкция, новите структури на силите, новите районни проекти. Така че можем да използван тези проекти и тези решения през идващите години, само че би трябвало да ускорим... Трябва да го създадем след две-три години, с цел да сме сигурни, че сме подготвени за всичко, което може да се случи ", заключи Кристоферсен.

Източник: SkyNews

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР