НАТО продължава да възприема сътрудничеството си с Русия като на

...
НАТО продължава да възприема сътрудничеството си с Русия като на
Коментари Харесай

Лавров критикува НАТО, хвали Унгария

НАТО продължава да възприема съдействието си с Русия като на игра с нулев резултат и приближава своята военна инфраструктура към съветските граници, което опонира на напъните за поддържането на сигурността в Европа. Това съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след срещата си в Москва с унгарския първи посланик Петер Сиярто, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Лавров акцентира, че Русия постоянно се е обявявала за връзки с алианса на правилото за равна и неделима сигурност. Но съгласно него " тази задача, провъзгласявана на най-високо ниво в границите на ОССЕ, не подхожда на обстановката с напредването на военна инфраструктура на НАТО на изток и опитите на Северноатлантическия съюз да гледа на взаимната работа като на игра с нулев резултат ". Лавров похвали Унгария за това, че тя " постоянно се афишира за разговор " и е срещу " изкуствената борба ".

Руският министър добави, че е разискал с унгарския си сътрудник ограниченията, които подхващат двете страни в битката с разпространяването на ковид, както и връзките сред Русия и Европейски Съюз, които, по думите му, " напълно не са в най-хубавата си форма ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР