НАТО приравнява Владимир Путин към терористичната заплаха. България обича да

...
НАТО приравнява Владимир Путин към терористичната заплаха. България обича да
Коментари Харесай

Паси: НАТО приравни Путин към терористичната заплаха

НАТО приравнява Владимир Путин към терористичната опасност. България обича да бъде шпионирана от Русия - най-голямата шпионска база на руснаците е на 30 км от границата ни в Ниш. В българското ДНК е залегнала " политиката на снишаване ". Китай беше отркоен като новият " смарт съперник ", с който НАТО би трябвало да има разговор. Това бяха някои от изводите на ръководителя на Атлантическият клуб в България Соломон Паси след срещата на върха на НАТО в Лондон, които той разви пред Народоосвободителна въстаническа армия тв.
За Русия и НАТО: " Това, което се очерта в Лондонската среща е, че най-голямата опасност за НАТО се обрисува президентът Путин. Той се приравнява към терористичната опасност и по тази причина беше казано, че към Русия, НАТО би трябвало да се отнесе с " солидна защита " и " разговор ", несъмнено. Аз си припомням преди 30 година Лондонската декларация на НАТО, тогава Вьорнер говореше за нея. В нея е посочено, че Москва към този момент не е опасност. Той беше супер благополучен и щастлив, горделив от това. България тогава беше още член на Варшавския контракт и Вьорнер ни сподели - вижте, Москва към този момент не е опасност за нас. Днес нещата се прекатурват. И те започнаха да се прекатурват първо с анексирането на Северните територии на Грузия, а по-късно и с анексията на Крим. ", разви разбора си Соломон Паси.
За съветския шпионаж и България: " Руският шпионаж не е случайност. Той е доста добре планувана световна интервенция. ", стартира ръководителят на Атлантическия клуб в България. " Имам възприятието, има такова публично мнение и у управляващите се вижда - нашите управляващи обичат съветския шпионаж . Обичат България да бъде шпионирана от Москва. Има една такава обич ", иронично разяснява тематиката Паси.
" Това, че Путин е изгонил един - двама български дипломати не е толкоз ужасно. Путин е признателен на България за това, че България пуска съветските самолети със съветско оръжие да отиват в Сърбия, където на 30 км в територията в град Ниш е най-голямата шпионска централа на Русия . Най-голямата шпионска централа на Русия е единствено на 30 км от България и тя искаше и не знам дали е получила дипломатически статут в Сърбия. Как да не е щастлив? ", продължи тезата си Паси. Не наподобява като признателен, отвърна го Виктор Николаев. " Не, не, не това с изгонването на дипломати е пинг-понг. Това са общоприети дейности. Вие изгонихте, ние ще изгоним. Вие - по-ниско равнище, ние ще изгоним по-високо равнище ", безапелационен беше някогашният външен министър на България.
" Това, за което малко на брой упрекват Тодор Живков, а би трябвало, е политиката на снишаването. Той за доста неща би трябвало да бъде упрекван. Но политиката на снишаването влезе в българското ДНК. Българското ДНК носи тази политика. И това виждаме и през днешния ден с съветските самолети и в случай че щете и с тоя Турски поток, който е огромен удар по България . " Турски поток " е един доста сериозен проблем за България, тъй като вместо да диверсифицираме енергийната си политика - източници, снабдители и прочие, ние даваме още на Русия. Добре е да са повече и разнообразни (доставчиците и маршрутите за доставки), само че те са повече и идентични ", сподели още Паси.
За новият смарт - съперник Китай:  " Това, което НАТО реши за Китай - е, че страната е " предизвикателство ". Не " опасност " като Русия, а " предизвикателство ". Необходим е " разговор ". И региона, в която е най-интересен Китай сега е построяването на 5G мрежата. Тук  ролята на Hauwei, тъй като Китай се трансформира в смарт - съперник, за разлика от Русия, която трови. Русия трови Скрипал, Русия трови Гебрев, Русия прави какво ли не по времето на Brexit. Русия е зад всичко в Каталуния и Барселона. Русия е зад Льо Пен във Франция. Зад всичко това е президентът Путин. Китай има едно смарт,  интелигентно държание. Той възнамерява по какъв начин да проникне на Запад, посредством 5G мрежата, което е забавен и дълготрайно рисков метод . "
" Все по-важно става основаването на нов съвет НАТО-Китай - нещо, за което Атлантическият съюз приказва от много време. ", разяснява още Соломон Паси.
Като огромна победа за страната очерта ръководителят на Атлантическия клуб влизането на България в " клуб 2% " : " Добрата вест е че България влезе в " клуб 2% ". Това са 9-те страни, поканени от президента Тръмп на обяд, във връзка това, че те са постигнали 2% от Брутният вътрешен продукт за защита. Това е нещо като НАТОвският Шенген или НАТОвската Еврвозона. Там ще се взимат значими решения за нарпед и България е в тази извънредна група. Не лаская държавното управление за щяло и нещяло, само че в този случай би трябвало да се отдаде дължимото на тези, които направиха договорката за F-16, тъй като това ни вкара в този клуб. ", сподели Паси.
" Когато си купите брава или си сложите СОТ в жилището какво хубаво ви се е случило? Не го слагате, с цел да вис е случи нещо хубаво, а с цел да не ви се случи нещо неприятно. Така че военните разноски са част от защитата, не са част от обществените придобивки. Това го прави всяка страна, дом и кооперация. "
Ролята на НАТО и Турция: " Ролята на НАТО не е да контролира връзките сред членовете си, а да направи по този начин, че те да не водят война. Това, което НАТО прави е, че няма война сред страните - членки в последните 30 години, които ние помним. Няма огромна война в Европа и в границите на НАТО. И трето, няма страна-членка на НАТО, нападната от друга страна. Съединени американски щати бяха нападнати от терористи, само че не и от друга страна.
Паси е удовлетворен, че НАТО най - след това обръща внимание и на космоса : " НАТО сподели: Космосът се трансформира в наша оперативна зона за деяние. Арктика е значима тематика и връзките с Австралия, Нова Зеландия и Корея са нов приоритет. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР