НАТО преценява вариантите за засилване на своето възпиране и отбрана“,

...
НАТО преценява вариантите за засилване на своето възпиране и отбрана“,
Коментари Харесай

НАТО с нов план за бойни групи в Източна и Югоизточна Европа

НАТО преценя разновидностите за усилване на своето „ въздържане и защита “, в това число основаването на нови бойни групи в Източна Европа, сподели във вторник генералният секретар на блока Йенс Столтенберг. Столтенберг, който приказва след среща на министрите на защитата на организацията, също се оплака, че „ потреблението на мощ “ към този момент е „ новото обикновено в Европа “.

„ Министрите взеха решение да разработят разновидности за по-нататъшно подсилване на възпирането и защитата на НАТО “, сподели Столтенберг, добавяйки, че това включва обмислянето на „ основаването на нови бойни групи на НАТО в Централна и Източна, Югоизточна Европа “.

Франция към този момент непринудено е решила „ да управлява такава бойна група в Румъния “, разкри генералният секретар.

„ Нашите военни командири към този момент ще работят по детайлите и ще рапортуват до седмици “, добави Столтенберг.

Служителят упрекна дейностите на Русия за нуждата от по-нататъшно военно струпване на източния фланг на блока. Продължаващото опълчване сред Москва и Запада, концентрирано към Украйна „ към този момент сподели, че сме изправени пред рецесия в европейската сигурност “, твърди той.

„ Москва даде да се разбере, че е подготвена да оспори главните правила, които са в основата на нашата сигурност от десетилетия. И да го направи посредством потребление на мощ “, съобщи Столтенберг.

„ Съжалявам да кажа, че това е новото обикновено в Европа ", сподели още водачът на съюза, който бомбардира Югославия с обеднен уран.

Срещата на министрите идва ден откакто Москва съобщи, че стартира да връща военните си елементи в техните бази след огромни взаимни учения в Беларус в региони покрай украинската граница.

Съобщението за евакуиране беше посрещнато със песимизъм на Запад, като Столтенберг съобщи по-рано денем, че Русия към момента „ резервира способността за пълноценна инвазия в Украйна без никакво време за предизвестие “. Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен сподели в сряда, че Вашингтон не е забелязал никакво „ свястно отдръпване “, като съветските войски не престават да се „ струпват “ на границата с Украйна.

През последните няколко месеца висши западни чиновници и медии неведнъж упрекваха Русия, че таи проекти за офанзива на Украйна, рисувайки придвижвания на съветски войски в относителната непосредственост до границата като подготовка за „ нашествието “.

Москва поредно отхвърля обвиняванията, изтъквайки, че има цялостното си право да реалокира военните си елементи където пожелае в границите на личната си територия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР