НАТО представи собствен писмен отговор на отделен набор от искания,

...
НАТО представи собствен писмен отговор на отделен набор от искания,
Коментари Харесай

Столтенберг отговори на Русия: Има готовност за диалог, но НАТО има искания, както Русия

НАТО показа личен писмен отговор на обособен набор от претенции, които Русия отправил към алианса , оповестява " Политико ".

Отговорите на НАТО са направени ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в обособени забележки от Брюксел.

Столтенберг прикани за възобновяване на дипломатическите канали сред алианса и Русия, които се разпаднаха през последните години, в това число възобновяване на дипломатическото посланичество на Русия в НАТО в Брюксел и повторното отваряне на офиса на НАТО в Москва , който Русия затвори.

Столтенберг сподели, че съдружниците от НАТО са подготвени да чуят терзанията и настояванията на Кремъл , само че акцентира, че Западът има свои лични претенции .

Той прикани Русия да изтегли военните си сили от Грузия, Молдова и Украйна , които съгласно него са ситуирани в тези страни " без единодушие ". Той също по този начин прикани за цялостно съблюдаване на интернационалните конвенции за биологични и химически оръжия .

По въпроса за бъдещото участие на Украйна Столтенберг допусна, че няма предпочитание да се дава дума на Русия . " Това, което изяснихме, е, че няма да вършим компромис с някои съществени правила ", сподели той. " Става дума за почитание на нациите и тяхното право да избират своя личен път.
 Съединени американски щати: Русия може да нахлуе в Украйна доникъде на февруари
Съединени американски щати: Русия може да нахлуе в Украйна доникъде на февруари

Съединени американски щати упорстват за дипломация, само че се готвят за най-лошото, съветско настъпление ще има последствия за Украйна, Европа и целия свят

Отговорите бяха дълго чакани, даже в случай че наличието нямаше възможност да бъде огромна изненада, преглежда се като последваща стъпка в опълчването с високи залози сред Русия и западните съдружници поради военното й наличие до Украйна.

" Изправени сме пред сериозен миг за евроатлантическата сигурност, дано Русия да деескалира обстановката ", сподели Столтенберг.

Отговорът на НАТО се основава на три области , в които е допустимо съглашение, споделя той.

Първата точка е разговорът: Русия прекъсна дипломатическите си връзки с НАТО. Трябва да възстановим офисите в Брюксел и Москва, споделя Столтенберг.

Вторият миг е, че НАТО е готово да се вслуша в опасенията на Русия . Но НАТО упорства, че страните от Източна Европа имат право на самоуправление.

Третата точка е разоръжаването . Намаляването на опасността от нуклеарни оръжия е нещо, от което всички можем да се възползваме, споделя Столтенберг.
 Русия предизвести с бързи ответни ограничения, в случай че Съединени американски щати и съдружниците отхвърлят настояванията ѝ
Русия предизвести с бързи ответни ограничения, в случай че Съединени американски щати и съдружниците отхвърлят настояванията ѝ

Докато Русия чака отговор, Лавров изясни, че няма да чакат вечно

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР