НАТО предостави условията за присъединяване на Македония към организацията, които

...
НАТО предостави условията за присъединяване на Македония към организацията, които
Коментари Харесай

Македония има 18 месеца, за да покрие условията за НАТО

НАТО даде изискванията за присъединение на Македония към организацията, които би трябвало да бъдат покрити за 18 месеца, осведоми МИА.

Реформиране на правосъдната система, осъществяване на вътрешни процедури по повод съглашението за името, разпореждания за по-голяма бистрота, съответен контрол на разузнаването и службите за сигурност, обзор на вътрешните процедури за разполагане на въоръжени сили в чужбина и други са измежду изпратените от НАТО указания на македонското държавно управление, които би трябвало да извърши в границите на 18 месеца, с цел да се причисли.

В съгласуваност с държавното управление министрите ще би трябвало да покрият доста стопански, политически, правосъдни и в региона на сигурността условия, които би трябвало да бъдат приложени до края на април 2020 година

Документът е изпратен от генералния секретар Йенс Столтенберг.

Едно от изискванията е македонското военно министерство да стартира реализирането на проекти за рационализация на въоръжените сили.

Преговорите сред Скопие и НАТО се чака да стартират през идващия месец. Процесът може да продължи до април 2020 година, когато се чака да бъде финализиран след ратификация от страните членки и Македония. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР