НАТО одобри бойната група, която ще бъде разположена в Румъния,

...
НАТО одобри бойната група, която ще бъде разположена в Румъния,
Коментари Харесай

Клаус Йоханис: НАТО одобри бойната група, която ще бъде разположена в Румъния

НАТО утвърди бойната група, която ще бъде ситуирана в Румъния, съобщи в четвъртък президентът на Румъния Клаус Йоханис преди присъединяване си в изключителната среща на високо ниво на Северноатлантическия съюз, която се организира в Брюксел, съобщи Аджерпрес. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3159
Ние имаме добра вест, НАТО утвърди към този момент бойната група, която ще бъде ситуирана в Румъния. Това е бойната група, която ние поискахме, сподели румънският държавен глава, наблягайки смисъла на укрепването на източния фланг на НАТО.

Йоханис акцентира през днешния ден още, че Румъния не е в заплаха и нито един румънец не би трябвало да се опасява. Тъй като румънският народ се тревожи от тази обстановка, аз би трябвало ясно да заявя, че нито един румънец не би трябвало да се опасява.  Ние сме част от най-големия, най-силния защитителен съюз, който в миналото е съществувал. Нашите бойци са добре подготвени. С цялото си сърце мога да кажа, че Румъния не е в заплаха, румънският народ е в сигурност посредством нашите въоръжени сили и НАТО, сподели Йоханис преди срещата на НАТО в Брюксел, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР