НАТО няма намерение да стои още дълго извън Черно море.

...
НАТО няма намерение да стои още дълго извън Черно море.
Коментари Харесай

Вицеадмирал Кийт Блънт: НАТО няма намерение да стои още дълго извън Черно море

НАТО няма желание да стои още дълго отвън Черно море. Това съобщи при визитата си във Варна командирът на Военноморското командване на пакта вицеадмирал Кийт Блънт.

Той разгласи, че НАТО следи деликатно военните дейности в Украйна. Сигурността в Черно море е съществена тематика на срещата сред вицеадмирал Блънт и командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Военноморските сили на България не престават да обследват водите на Черно море за плаващи мини, сподели контраадмирал Михайлов. Операциите се организират взаимно с Румъния и Турция.

" Ние ревизириме нашите проекти всеки ден съгласно ситуацията. Разполагаме с подводници, кораби и самолети, на които програмата се приспособява всеки ден. Искам да подчертая качествата на България, Румъния и Турция и още един път подчертавам, че НАТО не има намерение да остане още дълго отвън Черно море ", съобщи вицеадмирал Кийт Блънт, пълководец на Военноморското командване на НАТО.

" Ние непрестанно направляваме морските пътища, с цел да осигурим безвредно и свободно мореплаване. Откакто стартира заплахата сме получили 18 сигнала, на които сме реагирали навреме, за благополучие нито един от тях не беше доказан за мина ", добави контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР