НАТО няма да променя мисията си в . Това заяви

...
НАТО няма да променя мисията си в . Това заяви
Коментари Харесай

НАТО няма да променя мисията си в Косово

НАТО няма да трансформира задачата си в. Това съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на взаимна конференция със сръбския президент Александър Вучич, предава.
Каквито и да са промени би трябвало да бъдат съгласувани с всичките 30 членки на НАТО, подсети той. Столтенберг добави, че е належащо членките на НАТО да продължат да изпращат бойци в редиците на К-ФОР и увери Вучич, че хърватските бойци ще служат в същите условия, както и военните от другите страни участнички.
 Вучич: Замразените спорове вземат стотици жертви Вучич: Замразените спорове вземат стотици жертви
Сърбия е ангажирана с разговора с Косово, тъй като замразените спорове приключват със " стотици и стотици мъртви ", сподели сръбският президент...
Миналата седмица Вучич сподели, че една от великите сили скоро ще изиска публично К-ФОР да се изтеглят от Косово, както и задачата на Организация на обединените нации ЮНМИК, с оценката, че това би било " безспорна злополука " за Сърбия. Тогава той посочи, че ще помоли Столтенберг да употребява въздействието си, с цел да не се стигне до евакуиране на КейФОР. Вучич бе безапелационен, че Сърбия остава военно неутрална, а Столтенберг съобщи, че НАТО почита това. Обсъден е бил и разговорът сред Белград и Прищина и бе посочено, че разговорът е най-хубавата платформа за намиране на решение за всички жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР