НАТО няма да изпраща в Украйна свои батальони заради заплахата

...
НАТО няма да изпраща в Украйна свои батальони заради заплахата
Коментари Харесай

НАТО не възнамерява да изпраща батальони в Украйна

НАТО няма да изпраща в Украйна свои батальони поради опасността от съветско навлизане. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг при включване онлайн от Брюксел в събитие, проведено от Атлантическия клуб във Вашингтон.

Той посочи, че НАТО обезпечава друга поддръжка за страните от алианса и за страните сътрудници. По неговите думи има опция в идващите две седмици договарянията с Москва да продължат, стига съветската страна в това време да не употребява военна мощ против Украйна.

Столтенберг означи, че няколко страни от НАТО, измежду които уточни Съединени американски щати, Англия и Франция, желаят да вземат участие в обезпечаването на подкрепления за защитата по източния фланг. По неговите думи подсилването на отбраната по източните граници на пакта цели само защитата на страните от алианса.

Генералният секретар означи, че Русия може да употребява разнообразни благоприятни условия за " навлизане " в Украйна - с многочислена тежко въоръжена армия - пехота и военновъздушни сили; с кибератаки; с опити за прелом в Киев; със саботажи. Той заяви, че силите на НАТО за бързо реагиране са сложени в нараснала бойна подготвеност от няколко седмици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР