НАТО не вижда непосредствен риск Русия да използва ядрени оръжия

...
НАТО не вижда непосредствен риск Русия да използва ядрени оръжия
Коментари Харесай

НАТО не вижда непосредствен Русия да използва ядрени оръжия

НАТО не вижда непосреден риск Русия да употребява нуклеарни оръжия по време на интервенцията в Украйна, съобщи зам-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана в изявление за телевизия Digi24, представена от БГНЕС.

“Не виждаме детайли от боен темперамент, които да демонстрират потреблението на такива оръжия. Със угриженост обаче означаваме, че реториката по тази тематика се ускорява и по наша оценка това е по-скоро детайл на психически напън както върху Украйна, по този начин и върху популацията в страните от НАТО и в демократичните страни. Иначе не виждаме непосреден риск от потребление на такива оръжия “, сподели той.

Джоана счита, че спорът в Украйна ще бъде нескончаем.

" Ситуацията на територията остава тежка...Съдейки по това по какъв начин наподобява ситуацията на територията, по сили от двете страни, евентуално спорът ще бъде дълъг “, добави той.

Заместник-генералният секретар на НАТО счита, че сега няма военна опасност за Молдова и Грузия.

“Но ние предвиждаме провокативни дейности под подправен байрак, с цел да се основат компликации не толкоз за Република Молдова, що се касае за украинските сили в Западна Украйна, покрай Одеса “, изясни Джоана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР