НАТО не възнамерява да промени политиката си по отношение на

...
НАТО не възнамерява да промени политиката си по отношение на
Коментари Харесай

Столтенберг в Анталия: НАТО няма да променя политиката си относно Украйна

НАТО не има намерение да промени политиката си във връзка с войната в Украйна, стана ясно от думи на генералния секретар Йенс Столтенберг, казани по време на интернационалния дипломатически конгрес, който се организира през днешния ден в Анталия. Основна тематика на събитието с участници от десетки страни беше войната в Украйна.

Ден след срещата сред външните министри на Русия и Украйна в Анталия, която приключи без резултат, дебатите за спора сред Русия и Украйна се възобновиха по време на интернационалния дипломатически конгрес.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи поддръжката, оказвана на Украйна от години с образование и военна техника, само че за следващ път акцентира, че Алиансът няма да изпрати бойци, нито ще наложи неразрешена за полети зона над Украйна, с цел да не се въвлече във война с Русия. В изявление за Ройтерс Столтенберг уточни мечтаното решение.

" За да има политическо решение, Русия би трябвало да спре тази безсмислена инвазия в Украйна. Трябва да изтеглят силите си и да вземат участие добросъвестно в дипломатически старания. Абсолютният най-малко е да се открият филантропични коридори, с цел да излязат хора и да влезе филантропична помощ. Всяко нахлуване против цивилни е нарушаване на интернационалните закони, това е военно закононарушение ", съобщи Столтенберг.



В речта си пред форума турският президент Реджеп Ердоган отхвърли експанзията и напомни събитията от преди осем години.

" Турция отхвърля противозаконните дейности, при които не се зачита териториалната целокупност на Украйна. От 2014 година, при всяка опция, ние показваме безапелационна позиция по отношение на Крим. Ако целият Запад, целият свят бе надигнал глас през 2014 година против нашествието в Крим, дали щяхме да се надигнем пред днешната картина? Украйна е оставена сама в своята обективна идея ", сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Ердоган уточни, че е нужно да се реформира Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, както и архитектурата на световната сигурност, която би трябвало да пази мира.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР