НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море,

...
НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море,
Коментари Харесай

Вицеадмирал Блънт във Варна: НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море

НАТО не има намерение да остане още дълго отвън Черно море , сподели при визитата си във Варна командирът на Военноморското командване на Алианса (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт. Той бе посрещнат с публична военна гала пред Щаба на Адмиралтейството от командира на българските Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов.

При визитата на вицеадмирал Блънт акцент в диалозите ще бъде сигурността в Черно море, изясни Михайлов. По думите му двамата ще посетят Военноморския координационен детайл в базата във Варна. Ще бъде конкретизирано по какъв метод да се обезпечи по-добра съгласуваност сред всички страни членки на НАТО в Черно море. 

Солидарността в тези сложни времена е значима и желая да уверя, че НАТО остава привързан с Черно море и района, добави вицеадмирал Блънт. Той сподели, че координацията в акваторията е доста значима и българските Военноморски сили, които са доста способни, играят огромна роля за нейното реализиране.

Блънт уточни, че няма по какъв начин да показа какви са оперативните проекти на Алианса, само че увери, че НАТО не възнамерява да остане задълго отвън Черно море. Той изрази удовлетворение от опциите и качествата на Военноморските сили на България, Румъния и Турция.

Блънт добави още, че проверка на проектите на НАТО се прави ежедневно, съгласно ситуацията. „ Разполагаме с подводници, кораби и самолети и всекидневно приспособяваме тяхната стратегия и скица на маневриране “, заключи Блънт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР