НАТО изпраща много силен сигнал към Москва. Това каза Йенс

...
НАТО изпраща много силен сигнал към Москва. Това каза Йенс
Коментари Харесай

Столтенберг: САЩ ще останат важен съюзник в Алианса и след изборите

НАТО изпраща доста мощен сигнал към Москва. Това сподели Йенс Столтенберг, общоприет секретар на организацията, пред Euronews, след церемонията по издигането на знамето на Швеция пред централата на Алианса в Брюксел.Норвежецът изясни за какво счита този ден за " исторически ".
Членството на Швеция в НАТО я прави по-сигурна. То прави и НАТО по-силна организация, тъй като Швеция дава висок клас военни качества. Подводници, бойни самолети, добре оборудвани и добре подготвени въоръжени сили. Следователно НАТО става по-силна с Швеция като съдружник. Освен това изпращаме доста ясно обръщение към Москва, че вратите на НАТО остават отворени за още членове. Москва или президентът Путин не са тези, които да затворят тази врата. Съюзниците в Алианса и европейските страни би трябвало да вземат решение за участие.
Йенс Столтенберг – общоприет секретар на НАТО

Русия от дълго време се оплаква от приближаването на НАТО до нейните граници. Столтенберг приканва съдружниците да бъдат бдителни.
Винаги би трябвало да одобряваме съществено евентуалната опасност от Русия. В същото време не виждаме непосредствена военна опасност за Швеция, Финландия или различен съдружник в НАТО.
Йенс Столтенберг – общоприет секретар на НАТО

Столтенберг призна, че усеща терзанията на съдружниците от мненията на Доналд Тръмп по отношение на разноските за защита.
От Съединените щати и от други съдружници имаше известни рецензии, че съдружниците в Европа не влагат задоволително в защита. Но аз съм убеден, че Съединени американски щати ще останат правилен и предан съдружник в НАТО и слез изборите в страната. Отчасти тъй като НАТО е положително съглашение за Съединените щати. НАТО е значима за Европа, само че също и за Съединени американски щати - да имат 31 другари и съдружници – нещо, което Русия и Китай нямат.
Йенс Столтенберг – общоприет секретар на НАТО

Както подсети Столтенберг, в този момент повече съдружници отделят 2% или повече от Брутният вътрешен продукт за защита. Така че в този момент действителността е радикално друга спрямо преди няколко години, когато множеството съдружници в Алианса харчеха по-малко от 2 %. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР