НАТО и Русия могат да възобновят сътрудничеството си на предишното

...
НАТО и Русия могат да възобновят сътрудничеството си на предишното
Коментари Харесай

НАТО назова условията за възобновяване на диалога с Русия

НАТО и Русия могат да възобновят съдействието си на предходното равнище, когато Москва „ стартира да работи в сходство с интернационалното право ”. Това сподели ръководителят на Военния комитет на НАТО военачалник Петр Павел .

" Искаме да заобикаляме борбата, само че не можем да подценяваме това, че Русия нарушава интернационалните правила. Невъзможно е да се върнем към класическото съдействие, до момента в който Русия не стартира да работи в сходство с интернационалното право ", цитира думите на генерала чешката медия Aktualne.



Петр Павел акцентира, че НАТО е заинтригувана от построяването на градивен разговор с Русия , само че обстановката мощно се усложни по отношение на опита за ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия . Павел обаче не насочи директни обвинявания към Москва за съпричастност към случая и изрази убеденост, че направилите офанзивата ще бъдат хванати.

Генералът означи, че макар компликациите в връзките сред алианса и Кремъл, контактите ще продължат . Руски медии напомнят, че през септември м.г. Павел се срещна с началника на генералния щаб на русия военачалник Варепий Герасимов, който също по този начин води договаряния с висшия главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО Къртис Скапароти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР